Armata rusă a intervenit după ciocniri violente între trupele siriene şi turce

Soldaţi ruşi în Siria
Soldaţi ruşi în Siria (Vasili Maximov/AFP/Getty Images)

Armata rusă a intervenit rapid, sâmbătă, pentru a preveni o confruntare mortală între forţele siriene şi cele turce, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Armata Arabă Siriană (AAS) a deschis focul asupra regiunii Sheir Magher controlată de militanţi, după ce rebelii susţinuţi de Turcia au lansat câteva proiectile către poziţiile AAS din nord-vestul guvernatoratului Hama.

De asemenea, în regiunea Sheir Magher din Hama se află şi un post de observare turcesc.

După atacul AAS asupra zonei în care se află postul de observare turcesc, forţele armate ruseşti au intervenit rapid pentru a preveni alte ostilităţi, a declarat pentru Al-Masdar News o sursă din apropierea liniei de front.

Sursa a adăugat că soldaţii ruşi se află în prezent în partea nord-vestică a guvernatoratului Hama, o parte dintre ei fiind desfăşuraţi în oraşele Mhardeh şi Al-Sqaylabiyeh.

La începutul săptămânii trecute, AAS a ucis un soldat turc în regiunea Sheir Magher după ce AAS a răspuns unui atac lansat de militanţii din nord-vestul Hama.

Forţele turceşti au replicat ulterior prin bombardarea unor puncte de control ale AAS în apropierea regiunii Sheir Magher, nefiind raportate victime.

După incident, autorităţile turce l-au convocat pe ataşatul militar rus în Siria şi au cerut ca forţele ruseşti să ţină sub control AAS în nord-vestul Hama.

Ca urmare a posibilelor ciocniri directe între forţele siriene şi turceşti în nordul Siriei, precum şi a amplificării semnificative a activităţii aeriene ruseşti şi a NATO deasupra regiunii, întreaga situaţie ar putea deveni tot mai intensă şi volatilă.