Armata franceză se dotează cu un "skateboard zburător” [video]

Cinematografia l-a „inventat“ cu ceva timp în urmă, dar săptămâna trecută armata franceză l-a transformat în realitate odată cu reţinerea simulată a unui infractor pe râul Sena, a comunicat pe Twitter ministrul francez al Apărării.
Franky Zapata zboară pe „Flyboard“
Franky Zapata zboară pe „Flyboard“ (captură video Youtube)

Demonstraţia pe râul Sena din Paris a avut loc sâmbătă 24 noiembrie, când unele manevre ale forţelor speciale ale armatei franceze au efectuat simularea reţinerii a doi indivizi înarmaţi.

"Acesta este un scuter militar", a scris secretarul de stat pentru Afaceri Digitale, Mounir Mahjoubi, pe contul său Twitter. "Armata noastră trebuie să fie întotdeauna în fruntea inovării", a adăugat el.

Ministrul Apărării, Florence Parly, care a postat clipul video cu demonstraţia pe contul său de Twitter, a subliniat importanţa deosebită a dotării forţelor de securitate cu cele mai recente tehnologii.

„Pilotul“ acestui skateboard, care a fost botezat cu numele „Flyboard“, este chiar creatorul său, Franky Zapata, care a primit un ajutor de 1,47 milioane dolari pentru a îmbunătăţi dispozitivul, raportează Le Parisien.

Ministerul Armatei franceze evocă deja posibilele utilizări ale acestei noi generaţii de „skateboard zburătoare“ pentru forţele speciale: recunoaşterea zonelor inamice, evacuarea victimelor sau chiar lupte urbane, a declarat un reprezentant al aceleiaşi publicaţii.

Cu toate acestea, inventatorul, deşi este mândru să colaboreze cu armata, a declarat pentru Le Parisien: "invenţia mea este, bineînţeles, şi pentru transportul civililor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință