Armata franceză se dotează cu un "skateboard zburător” [video]

Cinematografia l-a „inventat“ cu ceva timp în urmă, dar săptămâna trecută armata franceză l-a transformat în realitate odată cu reţinerea simulată a unui infractor pe râul Sena, a comunicat pe Twitter ministrul francez al Apărării.
Franky Zapata zboară pe „Flyboard“
Franky Zapata zboară pe „Flyboard“ (captură video Youtube)

Demonstraţia pe râul Sena din Paris a avut loc sâmbătă 24 noiembrie, când unele manevre ale forţelor speciale ale armatei franceze au efectuat simularea reţinerii a doi indivizi înarmaţi.

"Acesta este un scuter militar", a scris secretarul de stat pentru Afaceri Digitale, Mounir Mahjoubi, pe contul său Twitter. "Armata noastră trebuie să fie întotdeauna în fruntea inovării", a adăugat el.

Ministrul Apărării, Florence Parly, care a postat clipul video cu demonstraţia pe contul său de Twitter, a subliniat importanţa deosebită a dotării forţelor de securitate cu cele mai recente tehnologii.

„Pilotul“ acestui skateboard, care a fost botezat cu numele „Flyboard“, este chiar creatorul său, Franky Zapata, care a primit un ajutor de 1,47 milioane dolari pentru a îmbunătăţi dispozitivul, raportează Le Parisien.

Ministerul Armatei franceze evocă deja posibilele utilizări ale acestei noi generaţii de „skateboard zburătoare“ pentru forţele speciale: recunoaşterea zonelor inamice, evacuarea victimelor sau chiar lupte urbane, a declarat un reprezentant al aceleiaşi publicaţii.

Cu toate acestea, inventatorul, deşi este mândru să colaboreze cu armata, a declarat pentru Le Parisien: "invenţia mea este, bineînţeles, şi pentru transportul civililor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură