Armand: Distrugerea Herăstrăului este susţinută de fostul şef al Culturii. Cer intervenţia ministrului Gheorghiu

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Europarlamentarul USR-PLUS Clotilde Armand a atras atenţia, luni, că primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost ajutat în planul său de “distrugere” a Parcului Herăstrău de către fostul ministru al Culturii Daniel Breaz. De asemenea, Armand i-a cerut actualului ministru Gheorghiu să retragă avizul dat de Breaz.

O nouă dovadă că primarul PSD de la Sectorul 1 vrea să distrugă Parcul Herăstrău cu ajutorul şi semnătura lui Daniel Breaz. I-am mai prins cu ceva. Pentru ca Parcul Herăstrău să devină construibil şi-a dat avizul şi Ministerul Culturii. Parcă nu se mai termină ticăloşia. Fiţi atenţi aici cum se schimbă planşele urbanistice în funcţie de interese. Ministerul Culturii a dat avizul cu nr. 333 în luna noiembrie 2019 [la final este ataşat documentul semnat de fostul ministru al Culturii Daniel Breaz – n.r.].

Planşa urbanistică care însoţeşte avizul seamănă puţin cu prima planşă afişată de Ministerul Mediului, dar nu are nicio legătură cu planşa aflată în dezbatere publică la Primăria Municipiului Bucureşti. Ultimele două variante afişate, una la Mediu, cealaltă la Primărie, fac din Parcul Herăstrău tărâmul Făgăduinţei pentru rechinii imobiliari. Pe scurt: Ministerul Culturii a uitat că Parcul Herăstrău este monument istoric şi face parte din zona protejată 83”, a susţinut Armand, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, europarlamentarul i-a cerut actualului ministrul al Culturii, Bogdan Gheorghiu, să ia măsuri în privinţa unei “ilegalităţi în desfăşurare” făcute de Ministerul Culturii în perioada în care era condus de “vestitul pesedist Daniel Breaz”.

“Vă solicit să retrageţi avizul până ne lămureşte primarul PSD Dan Tudorache cu care planşă merge la aprobare la doamna Firea: cu aia de anul trecut, sau cu una din alea de anul ăsta. Şi dacă este una de anul ăsta, poate n-ar fi rău, la o cafea, să-l informaţi şi pe colegul Dvs. de la Justiţie despre ce se întâmplă”, a conchis Clotilde Armand.

Remarcile lui Armand vin în contextul în care, cu puţin timp în urmă, aceasta a atenţionat că Parcul Herăstrău din Capitală nu trebuia să fie retrocedat şi nu trebuia inclus în Planul Urbanistic Coordonator pentru Sector 1 pe motiv că este o zonă protejată şi un obiectiv de interes public. În plus, europarlamentarul l-a acuzat pe primarului Sectorului 1 de orchestrarea unei ilegalităţi care să permită construirea de blocuri pe suprafaţa parcului. Alte detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne