Arheologii descoperă un cimitir cu peste un milion de mumii



Arheologii au descoperit în Egipt un cimitir cu peste un milion de mumii.
Arheologii au descoperit în Egipt un cimitir cu peste un milion de mumii. (Captură Foto)

Cercetătorii au descoperit în Egipt ceea ce pare a fi un cimitir cu peste un milion de corpuri mumificate. Echipa de arheologi de la Universitatea Brigham Young din Utah care a descoperit cimitirul i-a dat acestuia numele Fag el-Gamous, adică “Calea Bivolului de Apă”.

Echipe întregi de arheologi au excavat locul din jurul cimitirului, care are o piramidă în apropiere, timp de aproape 30 de ani. Unele dintre mumiile îngropate acolo datează de când Egiptul era condus de Imperiul Bizantin sau Roman, între primul şi al şaptelea secol d.Hr.

Kerry Muhlestein, unul dintre arheologii care au descoperit cimitirul, a declarat că cercetătorii cred că există peste un milion de oameni îngropaţi în acel cimitir.

Aparent, cimitirul nu a fost un loc de înmormântare pentru regi sau membrii familiilor regale. De asemenea, cei îngropaţi în cimitirul Fag el-Gamous nu au fost plasaţi în sicrie după ce au murit.

Experţii au declarat că organele interne ale decedaţilor erau rareori extrase, însă datorită mediului arid în care a fost găsit cimitirul, corpurile au fost mumificate în mod natural.

În ciuda faptului că cei îngropaţi în cimitir nu erau bogaţi, cercetătorii au găsit asupra unora dintre mumii obiecte foarte frumoase, precum sticlă, pânză şi încălţăminte ce aparţinuse copiilor.

Muhlestein a declarat că indiferent de puţinul avut, decedaţii au fost îngropaţi cu tot ceea ce aveau în acest cimitir. Arheologii au descoperit mumia unui copil mic înfăşurat într-o tunică, purtând un lănţişor şi două brăţări. Creierul, limba, degetele şi unghiile de la picior s-au păstrat foarte bine şi cercetătorii cred că este vorba de o fetiţă.

Cimitirul cu peste un milion de mumii rămâne totuşi un mister. Arheologii nu ştiu de unde provin toţi cei înmormântaţi acolo. Ei cred că un sat ar fi fost prea mic pentru atât de mulţi oameni. Oraşul din apropierea cimitirului era cunoscut sub numele de Philadelphia dar arheologii au declarat că acesta avea propriul său cimitir, excluzând astfel o legătură cu misteriosul cimitir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură