"Argumentul pumnului". Goţiu îi întreabă pe români: Începe procesul cu Palada. Cât să-l pun să plătească?

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Epoch Times România)

Senatorul USR Mihai Goţiu îi întreabă pe români, via Facebook, cât să îi ceară daune fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD, Mirel Palada, care în urmă cu doi ani şi opt luni l-a agresat fizic, în direct, într-o emisiune TV.

"Începe procesul cu Palada. Cât să-l pun să plătească? După aproape trei [ani - n.r.] de la atacul lui Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al unui Guvern PSD, asupra mea, în studioul televiziuni B1 TV, începe procesul. Aşa cum am promis, nu am renunţat şi nu voi renunţa la procesul penal. Persoane cu asemenea comportamente trebuie să-şi primească pedeapsa, iar lumea să le poată pună eticheta pe care o merită oricine încalcă legea penală - de infractor. Dar dincolo de asta am o dilemă: ce sumă să pretind ca prejudiciu, astfel încât să simtă cu adevărat că e vorba de o pedeapsă", a afirmat Goţiu.

Liderul USR susţine că sunt destule cauze pentru care să doneze ulterior aceşti bani.

"Şi nu mă gândesc doar la prejudiciul fizic (ăsta n-a fost chiar aşa grav), şi nici măcar la cel de imagine pe care mi l-a adus (că nu e vorba doar de persoana mea), ci la suma care i-ar speria niţel pe alţi smardoi politici să recurgă la 'argumentul' pumnului într-o dezbatere publică. Am discutat deja cu nişte avocaţi, au opinii diferite (doar de-asta sunt avocaţi). Spuneţi şi voi", a subliniat Goţiu.