Argentina şi Uruguay afectate de o pană de curent majoră

Pană de curent în Argentina
Pană de curent în Argentina (Screenshot)

O problemă gravă la reţelele de electricitate a lăsat Argentina şi anumite zone din Uruguay fără electricitate. Pana de curent s-a produs în dimineaţa zilei de duminică, în jurul orei locale 7 a.m., potrivit Deutsche Welle.

“O problemă majoră la sistemul de interconectare electrică a lăsat Argentina şi Uruguay fără curent electric”, a declarat compania de distribuţie de energie Edesur, un furnizor al celor două naţiuni sud-americane.

Ulterior, compania a declarat că a început procesul de “normalizare, care va dura câteva ore”. Autorităţile speră ca pana de curent nu va interfera cu alegerile regionale din unele regiuni din Argentina.

Penele de curent au afectat aproximativ 50 milioane de oameni. La o oră după incident, compania energetică UTE din Uruguay a declarat că în unele zone din ţară au fost restabilite serviciile electrice.

“Unele oraşe de coastă au electricitate şi continuă eforturile pentru restabilirea totală (a energiei electrice)”, a precizat UTE.

De asemenea, în după amiaza zilei, Edesur a anunţat că unele regiuni din Buenos Aires au electricitate.

Uruguay se bazează pe Argentina – cel de-al treilea furnizor de energie electrică în America Latină – pentru o parte semnificativă a necesarul energetic, deşi investiţiile în energia regenerabilă, precum solară şi eoliană, au permis ţării să îşi reducă parţial dependenţa de vecinul său sudic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe