Apple Watch nu funcţionează în cazul oamenilor cu tatuaje

Un ceas Apple Watch.
Un ceas Apple Watch. (Captură Foto)

După lansarea mult anticipatului ceas Apple Watch, unii utilizatori cu braţele tatuate au susţinut că unele funcţii cheie ale ceasului nu funcţionează pentru ei.

Utilizatorii discută această chestiune pe Reddit şi postează pe youtube videoclipuri cu experienţele lor.

Majoritatea problemelor comune raportate includ faptul că ceasul cere deseori utilizatorilor să îşi introducă parola, nu sunt primite notificări şi au loc citiri incorecte ale bătăilor inimii.

Un utilizator al Apple Watch a postat un material video pe youtube în care arată cum senzorii ceasului nu funcţionează în timpul măsurătorilor făcute în timpul exerciţiilor fizice. Materialul video mai arată cum ceasul se închide singur în repetate rânduri şi cere utilizatorului o parolă.

Apple Watch este un ceas inteligent care încorporează facilităţi de tracking şi are capacităţile unui telefon: primirea notificărilor, apelare, trimitere de mesaje, compatibile prin wireless cu ultimele modele de iphone.

Apple Watch foloseşte LED-uri verzi şi fotodiode sensibile la lumină, care transformă lumina în curent electric, pentru a detecta numărul bătăilor inimii ale persoanei care poartă ceasul pe mână.

Pentru a realiza acest lucru, LED-urile clipesc de sute de ori pe secundă, în timp ce senzorul absoarbe lumina verde reflectată de venele persoanei, conform website-ul Apple. Atunci când bate inima voastră, mai mult sânge curge prin vene şi reflexia luminii verzi este mai mare, măsurându-se astfel o bătaie a inimii.

Se pare că tatuajele, în special tatuajele cu un pigment negru, obstrucţionează abilitatea senzorilor de a efectua o citire corectă a venelor purtătorului ceasului.

Testele desfăşurate de website-ul specializat în probleme tehnologice iMore arată că cea mai mare parte a problemei este cauzată de culorile închise şi solide.

“Testele noastre asupra culorilor solide negru şi roşu au produs iniţial greşeli în citirea bătăilor inimii de până la 196 bpm, înainte să eşueze în totalitate în a citi contactul cu pielea”, conform articolului.

Website-ul susţine că testele în cazul persoanelor care au tatuaje cu culori mai uşoare au arătat că problemele ceasului de la Apple sunt limitate la citiri eronate.

Până acum, Apple nu a publicat date asupra numărului de ceasuri Apple Watch pe care le-a vândut până acum. Ceasul, care a fost dat spre vânzare la sfârşitul săptămânii trecute, costă între 349 şi 17.000 de dolari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.