Apare o "navă fantomă" dispărută în 2009: „Nici urmă de echipaj”

Descoperire sinistră în Marea Andaman: o navă de pescuit s-a întâlnit cu cargobotul fantomă, văzut pentru ultima oară în urmă cu nouă ani în largul Taiwanului.
Cargobotul indonezian                  "Sam Rataulangi PB1600"
Cargobotul indonezian "Sam Rataulangi PB1600" (Foto: Facebook)

Câţiva pescari birmanezi au avut o întâlnire macabră în Marea Andaman, o mare din nord-estul Oceanului Indian, mărginită la nord de Birmania, la sud de Indonezia, la est de Tailanda, iar la vest de două arhipelaguri, Andaman şi Nicobar: un cargobot fantomă care purta steagul indonezian, apărut pentru ultima dată în 2009, în largul Taiwanului.

Nava comercială "Sam Rataulangi PB1600", al cărei nume este scris cu litere mari pe lateralul navei, a fost localizată săptămâna aceasta "înţepenită într-un banc de nisip", a anunţat poliţia.

"Nu avea niciun echipaj sau bunuri la bord", a precizat poliţia, care a trimis anchetatori la bord. Acest cargobot indonezian, construit în 2001, a fost localizat ultima oară în largul Taiwanului, potrivit Marine Traffic, care raportează mişcările navelor din întreaga lume.

(/ © Yangon Police)

(/ © Yangon Police)

Potrivit publicaţiei Myanmar Times, una dintre ipoteze ar fi că cargobotul fantomă se afla în drum spre vecina Bangladesh, îndreptându-se către unul dintre şantierele ilegale de dezmembrare a vechilor nave pentru reciclarea metalelor, atunci când a rămas blocată.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură