Anunţ surpriză de la Tudorel Toader! Anca Jurma nu mai vrea un nou mandat de interimar la şefia DNA

DNA rămâne din nou fără şefă! Anca Jurma, cea care a preluat frâiele instituţiei după debarcarea Laurei Codruţa Kovesi, ar fi anunţat că nu mai doreşte să continue mandatul interimar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei),
Tudorel Toader(Minstrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Secţia de procurori a CSM urma să discute în şedinţa de astăzi prelungirea cu şase luni a mandatului Ancăi Jurma. Nu a mai fost însă cazul. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, că Jurma nu mai vrea să continue mandatul. Potrivit lui Toader, Jurma a informat, în scris, secţia de procurori a CSM-ul despre intenţia sa de a renunţa să conducă instituţia anticorupţie

"În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. Şi în cazul acesta, secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei. Acordul de voinţă este o chestiune strict personală. Dânsa este cea mai în măsură să spuna în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce conditii şi l-a retras", a declarat Toader.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că Secţia pentru procurori a CSM se va întruni joia viitoare, când probabil va lua o decizie: "Va fi altă propunere".

Întrebat ce va face dacă preşedintele Iohannis va respinge din nou propunerea sa de numire a Adinei Florea la şefia DNA, ministrul Justiţiei a dat de înţeles că şeful statului este obligat să o numească pe aceasta, relatează Hotnews.

"Procedura nu s-a încheiat (...) Nimeni nu are dreptul de decizie discreţionară, dincolo de Constituţie", a susţinut Toader.

Întrebat de un jurnalist dacă acest lucru înseamnă că preşedintele este obligat să o numească pe Adina Florea, refuzată deja o dată, Toader a răspuns: "Eu mă bucur că înţelegeţi, chiar şi mai târziu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne