Anunţ oficial. Guvernul dă banii pentru "Cuminţenia Pământului"

"Cuminţenia Pământului", celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, se întoarce în patrimoniul cultural al statului român.
Cuminţenia Pământului, opera lui Constantin Brâncuşi
Cuminţenia Pământului, opera lui Constantin Brâncuşi (www.facebook.com/CuminteniaPamantului)

Guvernul Cioloş a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care opera lui Constantin Brâncuşi - "Cuminţenia Pământului" - va fi achiziţionată de statul român şi va fi expusă în colecţii publice, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"În şedinţa de Guvern de astăzi s-a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care opera 'Cuminţenia Pământului' (...) va fi achiziţionată de statul român şi va fi expusă în colecţii publice, după ce Guvernul a luat deja măsurile legislative pentru asigurarea resurselor financiare necesare.

Aşadar, printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul a stabilit ca diferenţa între sumele donate în cadrul campaniei de subscripţie publică dedicată sculpturii lui Constantin Brâncuşi şi suma echivalentă în lei a 6 milioane de euro să fie asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii", a spus Iolu, citat de Agerpres.