Anunţ impresionant pus pe uşa unui restaurant pentru oamenii străzii

Restaurantul Little Caesars, ofera pizza gratis pentru oamenii strazii.
Restaurantul Little Caesars, ofera pizza gratis pentru oamenii strazii. (screenshot Youtube)

Proprietarul restaurantului Little Caesars din Fargo, Dakota de Nord a impresionat localnicii cu un anunţ pus pe geamul uşii de la intrare în restaurant.

Directorul general, Michelle Lussier, a descoperit că după închiderea restaurantului, în fiecare zi sacii cu gunoi ai localului erau răscoliţi de oamenii străzii, cei fără casă şi fără posibilitatea de a-şi asigura zilnic o masă caldă.

Lussier s-a gândit şi la cei pe care până atunci nu-i văzuse aşa cum erau de fapt: fiinţe umane asemenea tuturor celorlalţi, care merită demnitate respect şi compasiune, chiar dacă trăiau zilnic în stradă. Şi acest gând avea să se concretizeze într-o decizie.

A pus un afiş pe fereastra pizzeriei, cu următorul text:

“Celui care caută mâncare în gunoi: eşti o fiinţă umană şi meriţi mai mult decât o masă dintr-un tomberon. Te rugăm să intri la noi în timpul orelor de funcţionare şi vei primi două felii de pizza fierbinte şi o ceaşcă cu apă gratis. Nu vei fi întrebat nimic."

Potrivit Valley News Live, restaurantul mai donează pizza nevândută depozitelor de alimente pentru ajutoare sociale, iar în interiorul localului, are o cutie de donaţie. Fondurile strânse sunt menite ajutorării celor fără adăpost din zonă.

Printr-un simplu gest izvorât dintr-o inimă bună, acest restaurant a avut darul să sporească compasiunea oamenilor faţă de cei fără adăpost. În plus, localul şi-a câştigat o binemeritată loialitate din partea clienţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură