Antreprenoriatul, cuţit în spate de la PSD? Bombele din noul program de guvernare

În timp ce alte ţări se străduiesc să încurajeze libera iniţiativă, ca adevărat motor al unei economii competitive şi vii, la noi PSD vine cu prevederi de natură a îngrădi dreptul cetăţenilor de a-şi deschide firme.
Finantare pentru tineri antreprenori
Finantare pentru tineri antreprenori (Facebook)

În prag de instalare la putere, Guvernul Tudose vine cu un program de guvernare care conţine prevederi de natură a îngreuna şi mai mult libera iniţiativă, şi aşa sufocată de birocraţie şi nenumăratele impozite şi taxe existente în România. Astfel, în programul de guvernare al guvernului depus joi la Parlament apare prevederea următoare: "Legea 31 / 1990 o vom modifica astfel încât o persoană să nu mai poată înfiinţa o societate un anumit număr de ani după 2 insolvenţe", relatează Hotnews.

Potrivit sursei citate, formularea este foarte vagă, nefiind clar în ce calitate (asociat, administrator) ar urma să fie pedepsiţi cetăţenii cu două insolvenţe la activ. De asemenea, nu e specificată clar perioada de timp pe care va opera interdicţia.

Programul de guvernare mai prevede că legea insolvenţei va fi modificată "cel târziu până la 1 noiembrie 2017 astfel încât o firmă să nu poată rămâne în faliment mai mult de 2 ani sau dacă nu-şi respectă planul de conformare pe o perioadă mai mare de 6 luni".

Mai amintim că programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE, depus în Parlament de Guvernul Tudose, prevede apariţia unor taxe şi impozite noi sau mărite, asta în timp ce scăderea TVA de la 19% la 18% se amână cu un an, până în 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne