Antrenorul Piţurcă: Ne luptăm cu Ungaria pentru locul doi în grupă

Victor Piţurcă.
Victor Piţurcă. (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)

Meciul cu Ungaria din preliminariile CM 2014 reprezintă o luptă pentru locul doi în clasament, câştigătoarea luând o opţiune serioasă în acest sens, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă.

"Este o luptă pentru locul doi cu Ungaria. Echipa care câştigă ia o opţiune serioasă pentru acest loc doi, iar eu consider că avem un mic avantaj pentru că am câştigat în Turcia. Trebuie să fim foarte circumspecţi, ungurii sunt extrem de periculoşi. Au fost conduşi în meciul cu turcii, dar au revenit şi au câştigat. Practic au un fotbal de uzură, se apără bine şi sunt periculoşi în atac", a precizat Piţurcă.

Disputarea partidei cu porţile închise face ca şansele celor două echipe să fie egale, a mai afirmat antrenorul echipei naţionale.

"Meciul cu Ungaria se va disputa fără spectatori, dar eu am mai spus că mi-ar fi plăcut ca stadionul să fie plin. Vom vedea cine va fi avantajat de acest lucru numai după meci. Noi trebuie să ne adaptăm şi să câştigăm, ăsta este scopul nostru. Şansele sunt egale pentru că dacă erau suporteri pe stadion, gazdele noastre ar fi avut un mic avantaj. Oricum Ungaria este acum pe locul doi, apropo de ceea ce spun unii oameni din fotbal. Nu cred că forţele sunt egale. Ungurii dispun de o forţă mare, dar noi suntem mai tehnici", a mai declarat selecţionerul echipei României.

Naţionala României va întâlni echipa echivalentă a Ungariei vineri, 22 martie, pe Stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

După doar patru zile, în 26 martie va juca, tot în deplasare, România va juca împotriva echipei naţionale a Olandei, pe Amsterdam Arena, ambele întâlniri urmând a se disputa de la ora 21.30.

Preliminariile CM 2014: Adrian Mutu revine la Naţională

În vederea meciurilor cu Ungaria şi Olanda, din grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat duminică seară numele jucătorilor convocaţi.

Iată care sunt cei 24 de jucători convocaţi, potrivit frf.ro:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Costel Pantilimon (Manchester City), Silviu Lung jr. (Astra)

Fundaşi: Gabriel Tamaş (West Bromwich), Srgian Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo), Vlad Chiricheş, Florin Gardoş (ambii Steaua), Dorin Goian (Spezia), Răzvan Rât (Şahtior), Ştefan Radu (Lazio)

Mijlocaşi: Gabriel Torje (Granada), Adrian Popa, Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii, Cristian Tănase, Alexandru Bourceanu (toţi Steaua), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)

Atacanţi: Bogdan Stancu (Orduspor), Adrian Mutu (Ajaccio), Claudiu Keşeru (Angers), Raul Rusescu (Steaua), Gheorghe Grozav (Petrolul)

Întreg lotul a fost programat pentru reunire în ziua de luni, la ora 12.00, la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia.