Antonescu: Zilele lui Ponta în fruntea Guvernului sunt numărate

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat duminică seară, pentru Gândul, că zilele fostului său partener de guvernare, premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria "sunt numărate", acesta nemaiputând fi considerat "un pol de credibilitate pe scena politică românească".

"Atunci când am vorbit despre credibilitate şi despre forţă în acest moment a unor oameni şi am spus că doar preşedintele este în situaţia asta, nu am vrut să fac un atac la adresa domnului Ponta. Domnul Ponta poate să mai rămână prim-ministru, ceea ce nu se va întâmpla multă vreme, dar nu se poate susţine serios că este un pol de credibilitate în acest moment pe scena politică românească. Eu cred că zilele domnului Ponta în fruntea Guvernului sunt numărate şi nu sunt multe, dar asta este deja în altă ordine de idei. Chiar dacă este şi ar mai rămâne prim-ministru, nu domnul Ponta, din păcate pentru domnia sa, poate să fie un punct de coagulare a speranţei pentru societatea românească în domeniul politic", a afirmat Crin Antonescu.

În opinia fostului şef al liberalilor, toate partidele politice sunt astăzi în criză, singurul lider politic credibil la momentul actual fiind preşedintele Klaus Iohannis.

"În celelalte partide nu văd nimic care să mă înveselească sau încurajeze. Ceea ce se vede cu ochiul liber pe scena politică este această realitate şi este o realitate fără precedent. Toţi preşedinţii au avut un capital mare de încredere, sunt pentru prima dată în situaţia în care doar preşedintele este credibil în faţa opiniei publice în scena politică. Şi asta nu face decât să îi îngreuneze misiunea şi să o facă mai importantă", a precizat Crin Antonescu.

În context, amintim că fostul lider PNL a anunţat duminică seara că la finalul mandatului de parlamentar este foarte probabil să se retragă din viaţa politică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.