Antonescu: Ponta a folosit banii publici în campania electorală

Premierul Victor Ponta după vizita la Spitalul Judeţean Tulcea, 1 mai 2014
Premierul Victor Ponta după vizita la Spitalul Judeţean Tulcea, 1 mai 2014 (www.gov.ro)

Crin Antonescu, preşedintele PNL, l-a acuzat luni pe premierul Victor Ponta că în întreaga campanie electorală pentru europarlamentare a folosit banii publici în scop politic, deplasându-se în ţară la acţiuni electorale cu elicopterul şi suita cuvenite unui prim ministru.

"Ponta, de fapt, cu mijloace guvernamentale, pe bani publici carevasăzică, a făcut toată această campanie electorală în calitate de prim-ministru, dar pe mecanisme şi pe criterii strict de partid, strict pesediste. Peste tot unde aceste acţiuni au avut loc, au fost convocaţi directorii, funcţionarii, primarii, s-au făcut liste cu cine trebuie să vină şi cine nu trebuie să vină. Toate adunările au fost liniştite şi roşii, cel puţin la vedere. S-au luat toate măsurile ca, aşa cum ştiu dânşii din moşi strămoşi, să aibă loc nişte întâlniri fericite şi care să dea bine la televiziune", a afirmat Antonescu.

Fiind întrebat la ce fel de fonduri se referă atunci când acuză folosirea banilor publici în campania electorală a PSD, Crin Antonescu a afirmat că toate acţiunile pe care le întreprinde "le face în calitate de prim-ministru, cu elicopter de prim-ministru, cu suită de prim-ministru, cu toate aceste lucruri care ţin de funcţia sa executivă, pe bani publici evident, transformând-o într-o acţiune de partid. Toate aceste acţiuni, până şi acţiunea guvernamentală împotriva efectelor inundaţiilor s-a transformat în campanie electorală".

Referindu-se la faptul că Victor Ponta a amestecat campania pentru europarlamentare cu campania pentru preşedinţie, Antonescu a comentat:

„Dar în primul rând, Ponta trebuia să facă o campanie în calitate de lider al partidului său, o campanie de conţinut. Pentru că noi avem alegeri pentru Parlamentul European şi nu răspundem la întrebarea dacă PNL va mai fi condus de Antonescu după 25 mai sau dacă se va întoarce, cum delirează Ponta, la USL, sau dacă USL trăieşte, sau dacă Băsescu va fi închis în ziua de 22 sau 23 decembrie (...) Ponta a falsificat această campanie electorală, cum a făcut-o şi Băsescu, care nu avea ce căuta în campanie".