Antonescu: oameni "influenţi în servicii" vor ca Ponta să candideze

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Crin Antonescu, preşedintele PNL, consideră că sunt persoane "influente în servicii" care fac presiuni asupra premierului Victor Ponta ca anul viitor să candideze la alegerile prezidenţiale. El a mai menţionat luni seară că nu "bagă mâna în foc" că PSD nu va face acest lucru, potrivit Mediafax.

Referitor la cadidaturile la alegerile prezidenţiale, Antonescu a afirmat că nu poate să bage "mâna în foc că PSD şi însuşi Victor Ponta nu pot să ia la un moment dat această decizie, din diferite motive".

"Eu, să nu-mi cereţi detalii, că eu chiar nu le am, eu cred că există presiuni şi din afara partidului, nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii, cred. Nu acuz pe nimeni, până la urmă nu-i decât normal (...) Să candideze domnul Ponta, că aici nu se fac experimente (cu un alt candidat din partea PSD, n.r.). Domnul Ponta e un om care, fiind şi prim-ministru, arătând destule calităţi în această perioadă, e un candidat. Nu poţi lua aşa, pe oricine pe motiv că e partidul mare, că am văzut în 2009, un candidat destul de celebru", a afirmat Antonescu la B1 TV.

Fiind întrebat dacă presimte că PSD pregăteşte un candidat la alegerile prezidenţiale, preşedintele PNL a afirmat că într-adevăr a intuit acest lucru cu alte ocazii, dar în ultima perioadă această intenţie a fost mai puţin "pronunţată".

"Cred că există multe presiuni, dar asta nu mă face să...până la urmă pentru mine e simplu, îmi doresc ca acest proiect să meargă până la capăt. (...) Îmi doresc aceste lucruri, dacă nu s-o putea...problema este să nu fie vina mea şi, în orice caz, eu tot acele lucruri pe care vreau să le fac în politica românească, cu mai mult sau mai puţin succes, tot pentru acele lucruri mă voi bate", a menţionat liderul liberal.

Crin Antonescu a susţinut că în ultimul sondaj de opinie pe care l-a cercetat, Victor Ponta avea un procent de 24-25% din intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, în timp ce el cumula opţiunile a 32%.

Liderul PNL şi-a exprimat opinia că preşedintele care va fi ales anul viitor va fi un preşedinte de dreapta: "Preşedintele României din 2014 încolo va fi de dreapta. De dreapta, nu cum a fost Traian Băsescu".

Liderul PNL a mai afirmat că este convins de faptul că anul viitor va fi candidat la alegerile prezidenţiale, şi consideră în "mare măsură" că va fi candidatul USL.

Opinia lui Antonescu declarat anterior

Referitor la scenariul în care la alegerile prezidenţiale, PSD şi PNL ar urma sa aibă candidaţi proprii, Crin Antonescu a explicat în cadrul unei emisiuni TV, că USL nu poate avea doi candidaţi la Preşedinţie, şi că o alianţă trebuie să aibă un singur candidat.

"Teoretic, PSD şi PNL pot avea fiecare câte un candidat, dar atunci nu mai există USL. USL nu poate avea doi candidaţi. Şi în acordul politic şi în logică este foarte clar că o alianţă are un singur candidat. Pot exista doi candidaţi foşti USL, dar doi candidaţi USL cu acte nu pot exista şi nu vor exista", a spus Antonescu.