Antonescu: Imensa mascaradă USL 2.0, o deghizare politică a unei forţe cu aspiraţie totalitară, m-a determinat să votez

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

USL 2.0 este o minciună enormă din partea lui Victor Ponta şi a acoliţilor săi care încearcă, precum comuniştii, să-şi ascundă adevărata identitate aşa cum este şi o ameninţare, a avertizat vineri seară fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, prezent în platou la Realitatea Tv. Antonescu a anunţat că, ceea ce a făcut prezidenţiabilul PSD, "această imensă mascaradă", l-a determinat să meargă la vot duminică.

Antonescu a povestit cum, în anii 1946 - 1947, comuniştii care ocupaseră, sub oblăduirea armatei sovietice, practic toate punctele de influenţă, nu au avut nici atunci curajul să se prezinte la nişte alegeri pe care le-au furat, în mod caraghios, decât sub masca unei coaliţii de partide, unde există şi liberali şi social-democraţi.

"Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de atunci şi faptul că acest gest, rezervat de Ponta ultimelor zile de campanie, poate să pară o exagerare, dar, în opinia mea, avem de-a face, peste decenii, cu aceeaşi tentativă de fraudă masivă, de deghizare politică a unei forţe politice cu aspiraţie totalitară. USL 2 este o minciună enormă din partea lui Victor Ponta şi a acoliţilor săi, este o ameninţare, pentru că, o asemenea atitudine, deci chiar şi atunci când aproape ai câştigat partida, tot simţi nevoia să minţi, tot simţi nevoia să înşeli, tot simţi nevoia să-ţi ascunzi adevărata identitate, asta nu are ce să fie bine, în termeni populari, şi este, de asemenea, o enormă ruşine pentru oameni de tipul acestui Tăriceanu, atât de apreciat de foarte multă lume comodă în gândire şi în atitudine şi care mă face să spun că eventualul succes al stângii, dacă îi putem spune aşa acestui PSD, are drept cauză impostura, falsul din partea autointitulată dreaptă a scenei politice româneşti", a precizat Crin Antonescu.

Fostul lider liberal şi copreşedinte al răposatului USL a lansat remarci dure în direcţia fondatorilor noii construcţii prezentate electoratului vineri seară. În opinia acestuia, Călin Popescu Tăriceanu, "instalat foarte confortabil într-o livrea roşie croită de PSD-işti", "aceasta întreţinută politică" nu poate avea în ochii nimănui pretenţia că reprezintă PNL, dreapta, altceva decât "piticii pe care şi i-a anexat Victor Ponta".

În ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, Antonescu a evidenţiat că prezidenţiabilul PSD vine în ultima zi a campaniei electorale cu o minciună majoră şi îşi ascunde identitatea, iar această imensă mascaradă pusă în scenă de premier l-a determinat să meargă duminică la vot.

Întrebat cum comentează faptul că Ponta şi Tăricenau au susţinut că le-ar fi plăcut ca fostul lider PNL să fie alături de ei la semnarea protocolului de înfiinţare a USL 2.0, Antonescu a replicat că s-a obişnuit cu acest "mod hoţesc de a minţi", o formă de a minţi în campanie electorală.

Cred că adevăratul continuator al lui Traian Băsescu şi al politicilor sale este Victor Ponta

"Nu îi era nimănui dor de mine acolo. Lui Victor Ponta nu îi era dor de mine şi una din marile bucurii ale sufletului lui Victor Ponta, cred, a fost aceea că i-a dat şansa Dumnezeu să nu ne întâlnim în această campanie electorală. Nu îi era dor lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că valeţilor nu le e dor de oamenii lideri, mai ales că, atunci când îmbrăcaţi frumos, joacă rol de persoane importante. Nu îi era dor nici lui Liviu Dragnea care ştie foarte bine cine, cum şi cât a trădat spiritul USL, aproape din prima zi. Nu le era dor lor şi evident, nu îmi era dor nici mie", a precizat Antonescu.

"Ce remarc eu e că Victor Ponta, la un pas de a deveni preşedintele României, nu are curajul să spună cu adevărat cine este. Domnul Ponta a simţit nevoia sa meargă mereu de mână cu cineva, de a se legitima mereu cu cineva. Acum încearcă cu Tăriceanu şi cred că acest lucru ne arată ca dacă domnul Ponta câştigă aceste alegeri, vom avea un preşedinte prefăcut, slab şi mincinos. Ori, prima condiţie a unui lider este să aibă curajul să zică: 'eu sunt acesta, către acolo vreau să mergem, urmaţi-mă'", a afirmat Crin Antonescu.

Fostul preşedinte liberal arată că, spre deosebire de Ponta, Băsescu a avut curajul să spună unor lucruri pe nume: 'mă cheamă Traian Băsescu şi aşa vreau eu, vă tai salariile, sau vă tai pensiile sau măresc TVA, sau vă bag la puşcărie'.

"Dincolo de toată propaganda pe care Ponta şi PSD şi presa anexată au făcut-o, mă tem că dacă Victor Ponta câştigă preşedinţia României, vom avea o continuitate a ceea ce a însemnat sistemul de sif, cu toate abuzurile sale, cu toată demagogia sa, cu toate formele sale de prefăcătorie. Cred că adevăratul continuator al lui Traian Băsescu şi al politicilor sale este Victor Ponta", a subliniat Antonescu, adăugând că românii vor avea drept presă Antena 3 si RTV şi o minciună permanentă în spatele căreia un grup de oameni va continua să paraziteze ţara.