Antonescu: Guvernarea lui Ponta nu mai are nicio legătură cu preocupările oamenilor, este o guvernare pentru baronii PSD

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat vineri, în cadrul unui interviu pentru Evenimentul Zilei, că există dovezi tot mai clare că PSD s-a întors la practicile nedemocratice din trecut, iar guvernarea lui Victor Ponta nu este preocupată de binele populaţiei, ci de cel al baronilor PSD, în timp ce statul de drept este călcat în picioare de premier.

Liberalii au depus marţi, la Camera Deputaţilor şi Senat, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, intitulată "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", în care îl acuză pe acesta de corupţie, ipocrizie, atitudini împotriva justiţiei şi de folosirea resurselor bugetare în scop electoral. Moţiunea a fost semnată de 225 de parlamentari din PNL, PDL, PPDD şi PMP.

„PNL a reuşit să coaguleze un număr semnificativ de parlamentari în jurul acestui demers de sancţionare a guvernului Ponta 3, mai rapid decât se aşteptau alţii. PNL confirmă că este singurul partid care are puterea şi forţa politică de a se opune PSD, de a chema PSD să răspundă în faţa opiniei publice pentru minciunile, corupţia şi derapajele de la democraţie”, a declarat Antonescu.

În ciuda faptului că liberalii se aşteptau ca moţiunea să fie prezentată în plenul Parlamentului luni, iar dezbaterea pe text şi votul să aibă loc joia viitoare, cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat semnale că vor să tergiverseze acest procedeu, ascunzându-se „în spatele unor interpretări şi chichiţe şi proceduri”, încercând „o şmecherie tipic PSD-istă”.

„După Constituţie şi Regulament, dezbaterea moţiunii de cenzură trebuie să aibă loc săptămâna viitoare. Opinia publică are în fiecare zi dovezi tot mai clare că PSD s-a întors la practicile nedemocratice din trecut, de aceea nu vă ascund îngrijorarea că şi acum se încearcă, prin artificii procedurale, să se amâne dezbaterea moţiunii până după alegeri. Cer încă o dată public şi ferm PSD să respecte Constituţia şi Regulamentul celor două Camere, iar moţiunea de cenzură să fie citită luni în plen şi dezbătută apoi în termen de trei zile”, a subliniat Crin Antonescu.

Întrebat dacă crede că premierul Victor Ponta se teme de moţiunea de cenzură, liderul liberal a opinat că de fapt premierul se teme de faptul că va fi expusă maniera în care guvernează ţara.

„Are o majoritate confortabilă în Parlament, ce nu pare dispusă să renunţe la guvernare. Eu cred că Victor Ponta se teme de o dezbatere despre guvernare în care se vor spune răspicat nişte lucruri în faţa întregii naţiuni, cum ar fi faptul că această guvernare nu mai are nicio legătură cu preocupările oamenilor, ci s-a transformat într-o guvernare pentru baronii PSD, că statul de drept este călcat în picioare de Victor Ponta, care îşi permite să ameninţe cu puşcăria pe oricine îl contestă, că propaganda televizată nu poate ţine loc de măsuri economice şi că oamenii nu pot fi păcăliţi la infinit cu statistici, când ei simt că lucrurile merg într-o direcţie greşită”, a afirmat preşedintele PNL.