Antonescu face o propunere care ar putea clătina fuziunea cu PDL

Crin Antonescu, fost preşedinte PNL
Crin Antonescu, fost preşedinte PNL (Epoch Times România)

Din stenograma şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, care a avut loc luni, reiese că în cadrul discuţiilor despre statutul noului partid, Crin Antonescu a făcut o propunere care ar putea clătina fuziunea cu PDL, potrivit pesurse.ro.

Fostul lider liberal Crin Antonescu este preocupat ca PNL să ocupe o poziţie favorabilă şi atrage atenţia că în cazul în care alegerile prezidenţiale ar putea fi pierdute de candidatul PNL, iar în 2016 noul partid câştigă alegerile, atunci premierul va fi desemnat din cadrul PDL. Crin Antonescu a propus ca acel amendament să fie schimbat, în aşa fel încât PNL să câştige în orice situaţie.

”Referitor la alegerile prezidenţiale din toamna anului 2014. Candidatul la funcţia de preşedinte al României va fi desemnat pe sondajele din cele două partide. La candidatul pentru funcţia de prim-ministru, problema este următoarea: aceea că atunci când veţi desemna candidatul la preşedinţie în baza unui protocol, care prevede că celălalt partid faţă de cel care a dat candidatul la preşedinţie va da prim-ministrul. Pentru că dacă vă uitaţi la a doua chestiune, oricât ne-am dori să fim cei mai buni cu toţii, cei doi vor fi candidaţii celor două funcţii. Ne vom trezi în posibilitatea ca alegerile să fie pierdute şi atunci, în 2016, ajunge să domine un lider, dacă câştigăm alegerile, din partea actualului PD? Ea (condiţia n.r.) ar fi trebuit formulată, măcar să o reformulăm: în cazul în care candidatul nostru devine preşedinte al României, atunci suntem deschişi, cu prima ocazie prim-ministrul să provină de la ceilalţi”, a spus Crin Antonescu, în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL.

Oficial, Crin Antonescu a rămas candidatul PSD la prezidenţiale

Crin Antonescu a rămas candidatul PSD la prezidenţiale

Referitor la candidaţii pentru alegerile prezidenţiale, PNL l-a desemnat pe Klaus Iohannis ca prezidenţiabil, în timp ce PSD a rămas oficial cu candidatura desemnată în Congresul din 2012.

Senatorul Crin Antonescu este în acest moment candidatul la prezidenţiale al PSD, întrucât ultima decizie în vigoare a unui Congres al PSD arată că forul pesedist a votat aproape în unanimitate că îl va susţine la alegerile prezidenţiale pe Crin Antonescu. Acest lucru a avut loc în aprilie 2012, când separat şi apoi într-o reuniune comună ale PSD, PNL şi PC (USL) a fost desemnat candidatul unic la prezidenţialele din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne