Antonescu „dă din casă”: Ponta şi-a ameninţat cu puşcăria colegii în şedinţele USL şi în Parlament

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL Crin Antonescu, aflat în plină cursă prezidenţială, începe să „dea din casă” detalii incendiare despre fostul său coleg de alianţă premierul Victor Ponta. Liderul liberal a dezvăluit joi seară, la Realitatea TV, că premierul şi-a ameninţat diverşi colegi cu puşcăria atât în şedinţele USL, cât şi în Parlament, şi a avertizat asupra pericolului de a avea un partid stat în care factorul politic transformă sistemul judiciar în "instrument politic de tip stalinist".

"Obsesia lor şi bătălia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justiţiei, nu în sensul de a-i lăsa justiţia în pace pe toţi politicienii – cum era până pe vremea lui Năstase – ci de a transforma justiţia în armă letală pentru adversarul politic: asta se joacă, asta e psihodrama politică jucată în România la începutul acestei săptămâni, bătălia pe justiţie. Băsescu să controleze cât a controlat, cât mai mult, iar Ponta să preia tot ce a avut Băsescu şi să folosească oarecum", a declarat Antonescu.

Liderul PNL susţine că această convingerea a sa este întemeiată pe nişte fapte concrete.

"Eu pur şi simplu vă explic, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit şi pentru mine şi pentru colegii mei, decizia de a spune stop. În momentul în care am auzit în gura unui om politic primele ameninţări cu puşcăria pentru că s-a enervat pe cineva, şi acela nu era Traian Băsescu, ci era partenerul nostru", a subliniat Antonescu.

Întrebat dacă Victor Ponta a fost cel care a ameninţat cu puşcăria, Antonescu a replicat: "Da, da, da (...) nu pe mine, pe X, pentru că pur şi simplu s-a supărat pe el. A făcut asta şi în Parlamentul României, nu la microfon, aşa...Da".

Crin Antonescu a adăugat că şi în şedinţele USL premierul Ponta a ameninţat cu puşcăria. Acesta a subliniat că în acest moment se pune problema de a fi apărată democraţia, câtă mai există aceasta în România, şi a subliniat pericolul de a avea un partid stat în care factorul politic transformă sistemul judiciar în "instrument politic de tip stalinist"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne