Anticorupţie.md: Plahotniuc şi-a vândut toate proprietăţile de pe strada Bulgară din centrul Chişinăului

Casa lui Vlad Plahotniuc din strada Bulgară din centrul Chişinăului
Casa lui Vlad Plahotniuc din strada Bulgară din centrul Chişinăului (anticoruptie.md)

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, şi-a vândut recent toate proprietăţile de pe strada Bulgară din municipiul Chişinău, înscrise pe numele său.

Potrivit unei investigaţii anticorupţie.md, vânzările au avut loc la 21 iunie curent, cu doar trei zile înainte ca fostul şef al democraţilor să-şi depună mandatul de preşedinte al formaţiunii politice. Mai mult decât atât, bunurile lui Plahotniuc au ajuns acum în proprietatea finului său de cununie, ex-preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

„La 21 iunie Candu a cumpărat două imobile, o încăpere nelocativă de 134,6 metri pătraţi, şi un apartament de 234,8 metri pătraţi (după comasarea, în decembrie 2018, a doua apartamente). Candu a achiziţionat şi două încăperi nelocative în blocul de pe Bulgară, cu suprafaţa de 23,2, respectiv 23 de metri pătraţi. Tranzacţia încheiată între cei doi democraţi se cifrează la circa 2,6 milioane de lei”, se arată în investigaţie.

De menţionat este faptul că în 2018, fostul lider al democraţilor ar fi vândut alte două imobile pe care le avea în proprietate în blocul respectiv. Astfel, în iulie 2018, pe numele soţiei lui Plahotniuc, Oxana Childescu, a fost trecută o încăpere locativă de 1.470 de metri pătraţi, după comasarea a doua apartamente înscrise pe numele fostului preşedinte al democraţilor şi a altor şase locuinţe înregistrate anterior pe numele acesteia.

În acelaşi timp, la sfârşitul anului trecut, Oxana Childescu a devenit proprietara unei alte locuinţe, de 134,7 metri pătraţi, după ce a unit un apartament de 66 de metri pătraţi pe care deja îl avea, cu un altul, de 61,6 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat. Astfel, în blocul de pe strada Bulgară, în afară de imobilele vândute recent lui Candu, zece apartamente şi alte zece încăperi nelocative cu suprafaţa cuprinsă între 6,5 şi 82,8 metri pătraţi aparţin mamei, surorilor şi fraţilor, precum şi soţiei lui Plahotniuc, menţionează sursa citată.

Amintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce partidul pe care îl conducea a trecut în opoziţie la 14 iunie, lăsând noua guvernare formată din Blocul ACUM şi PSRM să preia conducerea. Ulterior, la 24 iunie, acesta şi-a depus mandatul de preşedinte al Partidului Democrat, nu şi pe cel de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe