Anti-românul Dodon depune flori la bustul lui Eminescu şi îi recită versurile

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova, a ajuns să depună flori la bustul marelui poet român Mihai Eminescu, şi chiar să-i recite versurile. Acesta a venit cu câteva versuri din poezia „Criticilor mei”, subliniind că acestea ar fi dedicate celor care-l critică.
Preşedintele Igor Dodon depune flori la bustul lui Mihai Eminescu
Preşedintele Igor Dodon depune flori la bustul lui Mihai Eminescu (facebook.com)

La 167 de ani de la naşterea marelui poet român, Mihai Eminescu, duminică 15 ianuarie, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon însoţit de consilierii prezidenţiali, au depus flori la bustul scriitorului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

„Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu şi eu cred că noi trebuie să ne mândrim cu toţii că avem aşa personalităţi în istoria noastră şi în istoria poporului nostru. S-a scris şi s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generaţie în generaţie aşa cum transmitem credinţa noastră creştină, pentru ca şi creaţia literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat şi ne reprezintă în foarte mare măsură”, a declarat şeful statului, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Deşi a declarat în nenumărate rânduri că vorbeşte limba moldovenească, modificând chiar şi limba pe site-ul Preşedinţiei imediat ce a fost numit în funcţie, Dodon nu a ezitat să le dedice celor care-l critică una dinre poeziile marelui poet român. În opinia acestuia, poezia care reflectă cel mai mai bine situaţia în care se află Moldova este ”Criticilor mei”:

Multe flori sunt, dar puţine

Rod în lume o să poarte,

Toate bat la poarta vieţii,

Dar se scutur multe moarte.

E uşor a scrie versuri

Când nimic nu ai a spune,

Înşirând cuvinte goale

Ce din coadă au să sune.

Notabil este faptul că cei mai mulţi deputaţi din Partidul Socialist, condus până nu demult de Igor Dodon, nu prea ştiau la ce eveniment au venit, întrucât aveau în mână câte două garoafe. Mai mult decât atât, potrvit ziarulnatonal.md, la 13 ianuarie pe site-ul Preşedinţiei a apărut anunţul care informa presa că Igor Dodon va depune flori la bustul lui Eminescu „cu prilejul împlinirii a 127 de ani de la trecerea în eternitate a poetului”. Ulterior acest anunţ a fost şters şi înlocuit cu unul corect.

Deputaţi socialişti depun câte două garoafe la bustului lui Mihai Eminescu
Deputaţi socialişti depun câte două garoafe la bustului lui Mihai Eminescu (facebook.com)

Preşedintele RM a anunţat că în viitorul apropiat va iniţia unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape creaţiile artistice din trecut, precum şi cele contemporane. „Voi fi un preşedinte care va sprijini proiectele culturale şi educative, nu doar prin declaraţii şi încurajări, ci şi prin fapte”, a menţionat Igor Dodon, cu toate că până acum nu a făcut decât să îndepărteze Moldova de România şi Uniunea Europeană prin retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu şi scoaterea drapelului UE de pe clădirea Preşedinţiei. În ceea ce priveşte apropierea, acesta a încercat să se apropie de Transnistria şi Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe