Anti-ridul natural detronează Botox-ul

Cu toate că Botoxul este eficient, nu toată lumea poate beneficia de el. Unele dintre motive sunt costul destul de ridicat şi contraindicaţiile.
Cu toate că Botoxul este eficient, nu toată lumea poate beneficia de el. Unele dintre motive sunt costul destul de ridicat şi contraindicaţiile. (Win McNamee / Getty Images)

Un supliment alimentar fabricat din extracte de plante este prezentat ca o alternativă viabilă şi eficientă la injecţiile cu Botox, mai scumpe şi potenţial periculoase.

Injecţiile pe baza de toxină botulinică, cunoscut sub numele de Botox, sunt mereu în vogă în lupta împotriva ridurilor. Este adevărat că Botoxul este eficient, cu toate acestea, nu toată lumea poate beneficia de el. Motivele sunt costul destul de ridicat şi contraindicaţiile. Ca să nu mai vorbim de posibilele efecte secundare.

Pentru toţi cei care nu pot sau nu doresc să apeleze la Botox pentru a-şi întineri faţa, iată că vine răspunsul "verde" în forma unei pastile care conţine extracte de plante.

Pilula s-a dovedit a fi un rival pe măsura Botox-ului, reducând ridurile existente cu 10%, prevenind micile riduri din jurul ochilor şi menţinând în timp pielea tânără. În plus, această pilulă stimulează organismul să producă mai mult colagen - principala proteină care se găseşte în ţesutul conjunctiv capabilă să îmbunătăţească aspectul şi sănătatea pielii.

Pilula în cauză a fost testată în timpul unui studiu finanţat de Unilever şi publicat în Internaţional Journal of Cosmetic Science, implicând 166 de femei cu vârsta medie de 61 ani - deci cu o piele care a suferit deja ravagiile timpului.

Participantele au fost apoi împărţite aleator în trei grupuri. Cele aparţinând primului grup au primit o doză mică de supliment pe bază de plante, al doilea grup a primit o doză ceva mai mare de supliment şi, în cele din urmă, al treilea grup un placebo.

Perioada de testare a durat 14 săptămâni, după care cercetătorii au analizat pielea femeilor participante. Au fost colectate probe mici de ţesuturi şi s-a observat adâncimea şi lăţimea ridurilor.

La finalul analizei, s-a constatat că participantele care au luat pilula (supliment) pe baza de plante au avut ridurile reduse în medie cu 10%, iar corpul a început să producă mai mult colagen, comparativ cu participantele care au primit placebo.

"Am folosit ingrediente care s-au dovedit, atât în literatura de specialitate, cât şi în testele noastre, că pot înlătura cauzele de îmbătrânire a pielii şi determină celulele pielii vechi să se comporte ca celulele tinere - a explicat într-o declaraţie profesorul universitar John Casey, vicepreşedinte pentru ştiinţe biologice al companiei Unilever. Am petrecut cinci ani testând componentele pe sute de femei şi s-a constatat că această combinaţie ar putea reduce ridurile profunde în 14 săptămâni. Nu există nimic pe piaţă în momentul de faţă, care să fie capabil să facă acest lucru."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură