Anonymous localizează CyberCaliphate-ul şi susţine că majoritatea atacurilor cibernetice ale Statului Islamic sunt false

Hackerii din Anonymous au localizat în Kuweit adresa de IP folosită de grupul de hackeri CyberCaliphate al Statului Islamic. Anonymous susţine că majoritatea atacurilor cibernetice ale jihadiştilor din Statul Islamic sunt false.
(Captură Foto)

Colectivul de hackeri Anonymous a făcut unele descoperiri interesante în privinţa hackerilor din grupul “CyberCaliphate”, ce aparţine mişcării jihadiste Statul Islamic. Anonymous a reuşit să găsească locaţia CyberCaliphate-ului şi are noi informaţii despre modul în care operează grupului terorist.

“Ei au operat mai puţin de 10 conturi [de Twitter]. Fiecare cont cu nume diferit”, a declarat hackerul JhonJoe din Anonymous, într-un interviu pe Twitter.

Conform lui JhonJoe, hackerii din Anonymous monitorizează conturile CyberCaliphate-ului de pe Twitter, adăugând că teroriştii postează “zilnic, la fiecare 10 minute”.

Conturile Statului Islamic rezistă aproximativ 8 ore înainte să fie suspendate de Twitter şi, după 10 suspendări, “ele dispar timp de câteva săptămâni şi reapar ulterior”, a declarat JhonJoe.

Când reapar acele conturi, teroriştii folosesc un nume diferit dar menţin bannerul CyberCaliphate-ului. JhonJoe a declarat că Anonymous a urmărit conturile de pe Twitter către aceeaşi adresă de IP din Kuweit.

Conform lui JhonJoe, colectivul de hackeri a primit o informaţie legată de locaţia adresei IP din partea unui contractor independent în domeniul securităţii, care a fost angajat să desfăşoare o investigaţie după ce anumite date despre clientul său au fost publicate de CyberCaliphate.

“Am desfăşurat propria noastră investigaţie câteva săptămâni mai târziu şi am obţinut acelaşi rezultat”, a declarat JhonJoe.

Majoritatea oamenilor care ţin la securitatea lor online folosesc un proxy pentru a-şi ascunde locaţiile.

Totuşi, JhonJoe a declarat că ei sunt destul de siguri că adresa de IP din Kuweit este locaţia finală a CyberCaliphate-ului. Hackerii din Statul Islamic au folosit un proxy, dar Anonymous a reuşit să treacă de el şi să găsească locaţia lor reală.

“Am trecut deja de un proxy şi nu putem considera adresa [de IP din] Kuweit ca un proxy”, a declarat JhonJoe. “Aşadar se poate spune cu siguranţă că [acea adresă] nu este un proxy”.

Descoperirile coincid cu informaţiile publicate anterior de Anonymous. În luna septembrie, JhonJoe a furnizat ziarului Epoch Times numerele de telefon şi adresele de domiciliu ale membrilor Statului Islamic care făceau recrutări online. Anonymous i-a păcălit pe aceştia să furnizeze acele date în timpul unei operaţiuni.

Adresele de domiciliu ale recrutorilor se află în ţări precum Kuweit, Irak, Turcia şi Indonezia.

Atacuri cibernetice false

Anonymous susţine de asemenea că CyberCaliphate-ul simulează majoritatea atacurilor sale cibernetice – uneori publicând anumite informaţii şi susţinând că le-au furat prin operaţiuni de hacking, alteori asumându-şi meritul pentru atacuri cibernetice desfăşurate de alte grupuri de hackeri cu care nu au nicio legătură.

CyberCaliphate-ul face acest lucru pentru a crea impresia că Statul Islamic dispune de agenţi capabili. Pe de o parte, acest lucru ajută grupul terorist in procesul său de recrutare iar, pe de altă parte, ajută in procesul de intimidare.

“Ei au postat anunţuri privind sute de atacuri cibernetice, dar toate informaţiile respective erau de fapt publice şi puteau fi găsite pe Google”, a declarat JhonJoe.

“Cel mai amuzant şi penibil anunţ a lor a fost atunci când au divulgat locaţia fiecărui McDonald’s din Anglia”, a declarat el.

La un moment dat, CyberCaliphate-ul a copiat pur si simplu numele şi numerele de telefon ale membrilor Congresului SUA – care sunt disponibile pe website-ul Camerei Reprezentanţilor – şi au susţinut că au obţinut informaţiile prin hackuirea unor servere ale Congresului american.

Într-un alt atac fals, CyberCaliphate-ul a susţinut că a hackuit un website israelian pentru decoraţiuni de nuntă. Totuşi, conform lui JhonJoe, website-ul fusese hackuit de un grup de hackeri tunisieni, “care are un obiectiv cu mult mai diferit decât cel al Statului Islamic”. Dar CyberCaliphate-ul a încercat să îşi asume meritul pentru acea operaţiune.

Uneori, mai susţine JohnJoe, hackerii Statului Islamic fac o copie a website-ului unei mici companii, o trimit proprietarului şi îi spun acestuia că i-au hackuit website-ul.

În timp ce o mare parte din membrii comunităţii de hackeri depistează atacurile cibernetice false ale CyberCaliphate-ului, mulţi oameni – şi multe organizaţii de ştiri – sunt păcăliţi de ele.

Problema constă în faptul că nu este uşor să vezi dincolo de afirmaţiile CyberCaliphate-ului decât dacă verifici şi urmăreşti care grupuri lansează fiecare atac, ce informaţii au fost deja divulgate şi ce informaţii sunt deja publice.

“Ei păcălesc o mulţime de oameni”, a declarat JhonJoe.

CyberCaliphate-ul a desfăşurat mai multe atacuri cibernetice reale dar, conform lui JhonJoe, majoritatea acelor atacuri au fost desfăşurate de un agent al Statului Islamic care a fost ucis recent.

Grupul terorist online a fost înfiinţat, cel puţin aparent, de Junaid Hussain, un membru al Statului Islamic. Hackerul în vârstă de 21 de ani, originar din Birmingham, Marea Britanie, a fost ucis în cadrul unui atac aerian din Siria la sfârşitul lunii august.

Înainte de moartea sa, Hussain a fost un membru de bază al CyberCaliphate-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe