Aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi. Toate numele mari din politică participă la eveniment (Video)

Aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, eveniment desfăşurat la Palatul Parlamentului
Aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, eveniment desfăşurat la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Materialul video pe pagina originală Epoch Times România.

Preşedintele Traian Băsescu participă vineri, alături de premierul Victor Ponta, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Patriarhul BOR, Daniel, precum şi alţi oficiali, la evenimentul de aniversare a a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi, care se desfăşoară în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

La venire, şeful statului a fost întâmpinat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu. Preşedintele a dat mâna cu majoritatea oficialilor prezenţi, inclusiv cu premierul Victor Ponta şi membrii Cabinetului, după care s-a aşezat pe un scaun în faţa prezidiului. Alături de el la prezidiu stau preşedintele Curţii de Conturi, preşedintele Camerei şi vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, care îl înlocuieşte pe Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, preşedintele Curţii de Conturi a anunţat că fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, urmează să fie prezent la eveniment, însa acesta va ajunge mai târziu.

Traian Băsescu a a declarat că „România are o Curte de Conturi independentă de politică, independentă de Guvern, independentă de preşedintele României, singurul care îi poate aprecia activitatea fiind Parlamentul României, căreia anual Curtea de Conturi îi prezintă raportul de activitate”.

„Aş spune că avem o Curte de Conturi competentă, utilă, care contribuie la îndreptarea erorilor din administraţie, pentru ca aceste erori sunt adesea inerente (...) Important este să fie corectate cu seriozitate, iar atunci când instituţiile nu o fac, să meargă în faţa justiţiei, pentru că e vorba de bani publici”, a mai declarat preşedintele.

Şeful statului a susţinut că citeşte în fiecare an raportul Curţii de Conturi, care reprezintă o oglindă a modului în care instituţiile şi agenţiile guvernamentale folosesc banii publici.

„Este o evoluţie extrem de pozitivă în calitatea rapoartelor, în precizie şi soluţiile de îndrumare pe care le dă”, a adăugat Băsescu, adăugând că este important ca instituţiile publice să ţină cont de aceste recomandări.

Preşedintele a informat că, în semn de respect pentru activitatea Curţii de Conturi, a decorat toată conducerea şi salariaţi instituţiei, care trudesc cu responsabilitate la corecta utilizare a banului public.

Ştire în curs de actualizare