Angajat Google a insistat să fie sabotat telefonul Android al preşedintelui Trump

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)

Alon Altman, inginer de programe la Google, a făcut presiuni asupra companiei ca să saboteze telefonul Android al preşedintelui american Donald Trump, potrivit unor noi dovezi publicate cu ocazia procesului intentat împotriva companiei de către James Damore.

Cerând gigantului hi-tech să folosească “deplina forţă economică a Google în ajutorul binelui”, Altman a sugerat de asemenea să se şteargă conturile de gmail ale preşedintelui Trump, ale administraţiei Casei Albe şi ale consilierilor ca urmare a comiterii de “abuzuri”.

Altman – care încă lucrează la Google – a mai cerut companiei americane să sancţioneze website-urile “alt right” (dreapta alternativă) pe reţeaua sa de reclame (ea a inclus în mod fals Breitbart News în această categorie – o afirmaţie respinsă de un studiu realizat de Harvard şi M.I.T.) şi să şteargă toate “videoclipurilor alt right” de pe youtube. Ea a cerut, de asemenea, ca gigantul american să înlăture website-uri “neo-naziste” precum The Daily Stormer din indexul de căutare al Google.

Altman lucrează la Google de şapte ani şi, potrivit unor surse interne, este una dintre cele mai radicale persoane de stânga din companie. De asemenea, un avertizor de integritate a precizat anul trecut că Altman este unul dintre arhitecţii cheie ai discriminării politice de la Google.

Breitbart News a afirmat anterior că Altman a cerut ca Google să disciplineze sau să concedieze orice angajat care a fost de acord cu punctul de vedere al lui James Damore privind manifestarea diversităţii, deoarece, în opinia ei, există o atmosferă de intoleranţă politică în companie.

Google a părut să urmeze cel puţin una dintre sugestiile lui Altman, blocând site-ul The Daily Stormer de pe Internet în august 2017, măsură ce a fost condamnată chiar şi de Electronic Frontier Foundation, care are înclinaţii de stânga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe