Angajat al unei companii aeriene fură un avion şi se prăbuşeşte în apropierea aeroportului din Seattle

Un avion s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul Sea-Tac din Seattle după ce a fost furat de un angajat al unei companii aeriene şi după ce a fost urmărit de avioane de vânătoare F-15. Nu se aflau pasageri la bordul avionului şi incidentul nu a fost asociat cu terorismul.
Avion al companiei aeriene americane Horizon Air
Avion al companiei aeriene americane Horizon Air (Wikipedia.org)

Alaska Airlines a confirmat că vineri seara, la ora locală 9:50 p.m. (04:50 Saturday UTC) a avut loc o “decolare neautorizată” a unui avion Horizon Air de pe aeroportul SeaTac. Avionul s-a prăbuşit pe insula Ketron în Puget Sound. Două avioane militare F-15 au fost trimise în urmărirea avionului furat, însă nu au fost implicate în prăbuşirea acestuia, potrivit Deutsche Welle.

Avionul prăbuşit nu avea niciun pasager la bord. Operaţiunile normale au fost reluate pe aeroportul Sea-Tac.

Se crede că bărbatul care a furat avionul este un agent de servicii la sol. Informaţiile preliminare au sugerat că avionul a fost furat de un mecanic. Biroul şerifului local a precizat că prăbuşirea s-ar putea să fi fost cauzată de faptul că “hoţul” ar fi făcut acrobaţii în aer sau din cauză că nu ar fi avut abilităţile necesare pentru a pilota avionul.

Şeriful Paul Pastor a declarat pe Twitter că nu este vorba de un incident terorist şi că avionul a fost furat de un “sinucigaş” în vârstă de 29 de ani care a acţionat pe cont propriu şi probabil a decedat în incident. Identitatea sa este cunoscută dar nu a fost publicată.

Biroul din Seattle al FBI a afirmat pe contul său de Twitter că lucrează cu partenerii locali, de stat şi federali.

Guvernatorul din Washington, Jay Inslee, a mulţumit într-un tweet Gărzii Naţionale Aeriene din Washington şi Oregon pentru trimiterea celor două avioane de vânătoare cu scopul de a menţine siguranţa cetăţenilor.

Horizon Air face parte din Alaska Air Group şi operează zboruri pe rute mai scurte în vestul Statelor Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe