Angajat al Mossack Fonseca arestat în Geneva şi acuzat de furt de date

La peste 3 luni de la izbucnirea scandalului Panama Papers, care a dezvăluit informaţii secrete despre practicile financiare ale multor politicieni, celebrităţi şi oameni de afaceri, un angajat al firmei de avocatură de unde au fost furate documentele a fost arestat în Geneva şi acuzat de furt de date.
Sediul firmei de avocatură Mossack Fonseca în Panama   City.
Sediul firmei de avocatură Mossack Fonseca în Panama City. (Captură Foto)

Un angajat al firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca, care se află în centrul scandalului Panama Papers, a fost arestat după ce compania a acuzat persoana de furt de date, acces neautorizat şi abuz de încredere.

Persoana arestată este un tehnician la firma de avocatură şi a fost luat de autorităţi chiar din biroul său din Geneva.

Arestarea a avut loc, aparent, după ce compania a informat procurorii în legătură cu persoana şi furtul de date suspectat. Totuşi, încă nu este clar dacă datele aparent furate de tehnicianul arestat se află printre cele peste 11 milioane de documente ale firmei de avocatură, numite Panama Papers (Documentele din Panama), ce au fost divulgate în luna aprilie.

Documentele respective au scos la iveală informaţii despre presupuse spălări de bani şi evaziuni fiscale prin companii offshore create, cu ajutorul firmei de avocatură, de către mulţi oameni bogaţi din lume – inclusiv politicieni, oameni de afaceri şi celebrităţi. Totuşi, Mossack Fonseca a negat că ar fi comis vreo ilegalitate şi este pregătită să declanşeze o acţiune penală.

Aşa-numitele Panama Papers au fost făcute publice de Consorţiul Internaţional de Jurnalişti de Investigaţie, în colaborare cu multe publicaţii de ştiri din toată lumea. Bastian Obermayer, un jurnalist german care s-a aflat printre primele persoane ce au răsfoit documentele divulgate, consideră că angajatul arestat de la Mossack nu pare să fie un “ciripitor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe