Andrei Popov: Imaginea de om care "răspunde pentru cuvintele sale" s-ar părea să nu-l mai preocupe pe Plahotniuc

"Partidul Democrat nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici în campania electorală", declara liderul PD acum 10 luni. Între timp, acţiunile sale au dovedit contrariul, consideră directorul IPIS.
Andrei Popov, preşedintele Institutului de Iniţiative Strategice
Andrei Popov, preşedintele Institutului de Iniţiative Strategice (Epoch Times România)

„Foarte greu promite ceva, dar dacă totuşi a promis – face aşa cum a promis”, îl asigura în trecut cineva pe preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice (IPIS), Andrei Popov, în încercarea de a-i face o idee în mare despre liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

„Atunci când în 2010 l-am întâlnit pentru prima dată pe dl Vlad Plahotniuc, cei care îl cunoşteau din perioada până la întrarea sa în politică spuneau într-o voce că el se îngrijeşte foarte mult de reputaţia sa a unui om care se ţine de cuvânt. „Foarte greu promite ceva, dar dacă totuşi a promis – face aşa cum a promis”, mă asigura, bunăoară, doamna N”, a scris Andrei Popov într-o postare pe pagina sa de socializare.

Iată că de când a devenit politician şi lider de partid, a ţinut să specifice preşedintele IPIS, tot mai des constată că imaginea sa a unui om care „răspunde pentru cuvintele sale” s-ar părea că nu-l prea mai preocupă. În context, Popov s-a referit la declaraţiile făcute de Plahotniuc acum 10 luni de la tribuna partidului pe care îl conduce, când a promis public:

"Partidul Democrat nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici în campania electorală. Cei de dreapta nu sunt adversarii noştri politici. PDM va fi însă un adversar foarte categoric şi eficient al celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european al ţării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană şi alte acţiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a direcţiei de dezvoltare a ţării.

Vă asigur (!), că aceşti adversari vor simţi cu adevărat energia noastră dar şi capacitatea noastră de luptă în fiecare zi până în campania electorală dacă va fi nevoie".

De la această declaraţie s-a scurs deja ceva timp, răstimp în care, a menţionat Andrei Popov, a reuşit să se convingă exact de contrariul celor declarate public de Vlad Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe