Andrei Năstase: Vom transforma MAI într-o instituţie deschisă pentru cetăţeni, care îşi va îndeplini cu onoare misiunea

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a fost prezentat luni membrilor Ministerului de Interne în calitate de nou ministru. Prim-ministrul Maia Sandu a punctat că, începând de astazi, niciunul dintre membrii MAI nu va mai fi în slujba vreunui politician sau a altuia, a unui grup infracţional, sau a unor grupuri de interese economice.

„Am fost cu toţi martori activi ai celor mai fierbinţi momente din istoria recentă a Republicii Moldova. Am parcurs împreună etapele ireversibile ale eliberării ţării noastre de sub ultima şi poate cea mai sinistră dictatură europeană a acestui început de mileniu.

Am pătimit foarte multe, am învăţat, sunt convins, fiecare dintre noi, cel puţin la fel de multe din experienţa nefastă a perpetuării unui regim criminal care a transformat Moldova într-un stat poliţienesc, un regim care a compromis relaţiile sociale dintre oameni şi a văduvit societatea noastră de repere morale corecte, de încredere şi speranţă”, se arată în declaraţia ministrului Andrei Năstase.

Mandatul cu care a fost învestit de Parlamentul legitim ales al Republicii Moldova este, în opinia lui Năstase, un nesperat privilegiu al responsabilităţii. Mai mult decât atât, ministrul a ţinut să specifice că toate lucrurile ar urma să le facă împreună pentru a reaşeza statul Republica Moldova pe temelia normelor corecte şi democratice specifice ţărilor europene civilizate.

„Am privilegiul, asumându-mi în detaliu această responsabilitate, de a continua, din poziţia de ministru al Afacerilor Interne de această dată, lupta pe care o duc împreună cu societatea civilă de atâţia ani împotriva abuzului statului asupra cetăţeanului.

Abordările mele şi ale echipei ministeriale vor fi direcţionate, cu fermitate şi transparenţă, către transformarea Ministerului Afacerilor Interne într-o instituţie deschisă pentru cetăţeni, o instituţie care îşi va îndeplini cu onoare misiunea de asigurare a securităţii, ordinii publice, liniştii şi stabilităţii în societate”, a adăugat Năstase.

Totodată, noul ministru a ţinut să le promită angajaţilor MAI că politizarea activităţii instituţiei încetează din acest moment, iar titularii şi garanţii acestei abordări nenegociabile „voi fi eu şi fiecare dintre colegii mei poliţişti, fără nici un fel de excepţie”.

Maniera în care acest minister a fost folosit ani de zile în beneficiul unei singure persoane sau a unui grup restrâns de interese este, în opinia lui Năstase, una condamnabilă, neconstituţională şi împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor şi ale ţării.

După întâlnirea cu angajaţii MAI, ministrul a declarat că va avea o discuţie, la sediu Ministerului de Interne, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, domnul Derek Hogan şi cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, pentru identificarea resurselor şi direcţiilor în care urmează să se efectueze o cooperare reală pe domeniile securităţii, ordinii publice, liniştii şi stabilităţii în societate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe