Andrei Năstase: Vasalitatea lui Dodon a permis KGB-ului transnistrean să răpească poliţistul de la Floreşti

Năstase a solicitat partenerilor de dezvoltare să intervină pe lângă Rusia pentru eliberarea imediată a poliţistului de la Floreşti, răpit de KGB-ul transnistrean.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, susţine că lipsa de reacţie a MAI, SIS şi, mai ales, a preşedintelui ţării în cazul răpirii ofiţerului de poliţie Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de poliţie Floreşti, de către persoane înarmate, cu cagule pe cap şi cu insemnele KGB-ului transnistrean pe haine demonstrează că instituţiile abilitate ale R. Moldova sunt lipsite de autoritate şi complet nefuncţionale.

În opinia politicianului, ilegalităţile pretinşilor angajaţi ai securităţii de la Tiraspol au drept cauză abordările iresponsabile şi extrem de periculoase ale lui Igor Dodon în probematica transnistreană şi vasalitatea acestuia faţă de interesele străine ţării manifestată prin promovarea proiectului de federalizare.

Andrei Năstase a făcut apel către partenerii de dezvoltare ai R. Moldova şi instituţiile internaţionale, în special APCE, ca prin mijloacele de care dispun să intervină pe lângă Federaţia Rusă în vederea eliberării imediate, necondiţionate, a poliţistului moldovean Andrei Amarfi.

După ce veteranii războiului de pe Nistru au fost târâţi pe asfalt la ordinul lui Igor Dodon, iată că deja ofiţeri de poliţie sunt răpiţi şi sechestraţi, a ţinut să sublinieze în context deputatul PAS Mihai Popşoi, menţionând că acest subiect trebuie dezbătut la următoarea şedinţă a parlamentului, care ar trebui convocată cât mai curând „în pofida reticenţei socialiştilor!”.