Andrei Năstase: "Procurorul general interimar, Igor Popa, pune la cale o crimă odioasă"

Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova
Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova (gov.md)

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a comunicat marţi, prin intermediul unei postări live pe pagina sa de Facebook, că „procurorul general interimar, torţionarul din 7 aprilie 2009, Igor Popa, pune la cale o crimă, o crimă odioasă”.

Potrivit liderului Platformei DA, procurorul general interimar este cel care era obligat încă de luni, să ia o decizie cu privire la denunţul pe care l-a depus cu privire la uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc, judecătorii Curţii Constituţionale şi alţi funcţionari.

Totuşi, a declarat Andrei Năstase, „acest torţionar al lui 7 aprilie a decis să-l cheme în biroul său pe un alt torţionar, pe numitul Pînzari (fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie n.r.) care este suspectat şi el de complicitate la uzurparea puterii în stat, iar declaraţii împotriva acestuia au fost date cu nemiluita”.

Din informaţiile de care dispune, şeful MAI a punctat că, luni, 22 iulie, a fost prezentat un raport cu privire la începerea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii în stat de către Plahotniuc şi alţii.

„Un grup de procurori a făcut acest raport şi l-a înaintat procurorului general interimar pentru a lua o decizie cu privire la acest caz. În loc să ia o decizie, şi bineînţeles, decizia corectă, acest individ încearcă să obstrucţioneze orice tentativă de a investiga o crimă odioasă săvârşită împotriva Republicii Moldova, şi a poporului moldovenesc, de către Plahotiuc şi alţii.

Tot mai mulţi procurori din cadrul sistemului ne atenţionează cu privire la obstrucţionarea de către acest individ şi a anturajului său a mai multor cauze penale. Vreau să vă amintesc că m-am adresat Procuraturii Generale cu un demers cu privire la soluţionarea problemei legate de interceptările telefonice ilegale dispuse de către instanţe de judecată la solicitarea procurorilor”, a conchis Andrei Năstase.