Andrei Năstase: Nu vom face niciodată alianţă cu partidele de buzunar ale lui Plahotniuc, oligarhice şi anti-europene

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

În contextul fraudei masive, a falsificărilor, a implicării resurselor administrative, a „hoardelor de interlopi şi de mercenari” din partea partidelor conduse de Plahotniuc şi Şor, blocul ACUM a reuşit cel mai bun rezultat pe care putea să-l ofere societatea moldovenească, a punctat preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Deşi se fac tot felul de presupuneri privind coaliţiile care s-ar putea forma în viitorul Parlament, Năstase a specificat că Blocul ACUM va rămâne unul unit şi va veni cu propria agendă, una care se pliază pe aşteptările oamenilor.

„Vorbim despre cele două obiective majore cu care am venit în faţa oamenilor, şi anume am spus că vom face dreptate şi le vom face o viaţă mai bună. Cu dreptatea, cu lupta anticorupţie, cu reforma în justiţie vom începe, vom veni cu aceste propuneri şi cei care se vor ralia la aceste propuneri vor fi bineveniţi. Nu vom face niciodată alianţă cu partidele oligarhice, cu partidele anti-europene, anti-populare şi nici cu partidele de buzunar ale lui Plahotniuc”, a declarat copreşedintele Blocului ACUM în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

În ceea ce ţine de ideea preşedintelui Dodon de formare a unei majorităţi formată din coalizarea Blocului ACUM, cu PSRM şi PDM, liderul Platformei DA a specificat că nu vor face alianţă nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiştilor, condus de facto de Dodon şi nici cu cele două partide luate împreună, întrucât ambele sunt oligarhice, anti-europene şi antipopulare.

Mai mult decât atât, Năstase consideră că deşi ideea unei coaliţii largi a venit de la Dodon, aceasta i-ar aparţine, de fapt, liderul PD, Vlad Plahotniuc, aşa cum s-a mai întâmplat deja cu votul mixt promovat de către Dodon şi colegii săi în interesul exclusiv al Partidului Democrat, lucru demonstrat chiar de scrutinul care tocmai s-a încheiat.

În contextul în care la parlamentarele anterioare Partidul Democrat a ajuns în Parlament cu 19 mandate, iar spre finalul mandatului aveau deja peste 64 de mandate datorită deputaţilor transfugi care între timp au migrat de la fracţiunile cu care au ajuns în Parlament, Năstase a punctat că Bocul ACUM ar fi luat toate măsurile de precauţie în acest sens.

Astfel, liderul Platformei DA a făcut referire la arhicunoscutele filtre de integritate, de meritocraţie şi de capacitate de rezistenţă în faţa a tot felul de ispite şi corupere politică. Mai mult decât atât, toţi membrii Blocului ACUM au semnat cu câteva zile înainte de alegeri un Angajament potrivit căruia nu vor părăsi fracţiunea cu care intră în Parlament pentru a adera la alta.

„Acum noi cu asemenea ipoteză nu lucrăm, pentru că avem încredere în fiecare dintre cei care au acces în numele blocului ACUM în Parlamentul Republicii Moldova şi ceea ce vreau să spun este că avem tot mai multe şi mai multe informaţii că o parte din socialişti sunt gata în momentul de faţă să facă exact ceea ce au făcut colegii lor din Partidul Comuniştilor, din Partidul Liberal Democrat, din Partidul Liberal”, a subliniat Năstase.

În ceea ce priveşte validarea sau invalidarea de către Curtea Constituţională a alegerilor parlamentare din 24 februarie, Andrei Năstase a afirmat că în Moldova totul e posibil, lucru demonstrat la alegerile municipale care au fost invalidate din cauza unei postări pe pagina de Facebook a liderului Platformei DA.

„Plahotniuc are la dispoziţie justiţia din Republica Moldova, toţi judecătorii din această ţară sunt capabili să facă tot ce li se dictează la comandă de către Plahotniuc, el are la cheremul său şi Curtea Constituţională, aşa că orice este posibil”, a conchis Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe