Andrei Năstase: Judecătoria Chişinău a anulat procesul verbal prin care am fost sancţionat, dar mandatul de primar nu mi-a fost redat

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului ACUM, a afirmat că luni 13 mai, Judecătoria Centru din capitală, una dintre instituţiile care se află „în continuare la cheremul celui care a uzurpat puterea în acest stat, oligarhul, proxenetul penal şi politic, Vladimir Plahotniuc”, a decis să anuleze procesul verbal prin care Năstase a fost sancţionat pentru că ar fi făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor primarului Chişinăului postând un video pe pagina sa de Facebook şi îndemnând oamenii să iasă la vot.

„Acea invenţie, făcătură de dosar, a fost trecută de la o instanţă la alta. Bineînţeles în prima instanţă procesul a fost anulat, şi era bine ca această decizie să rămână în vigoare, iar mandatul primarului ales al Chişinăului să fie întors acestuia, pentru că nu a fost dat nici de Plahotniuc, nici de gruparea sa criminală, ci de cetăţeni.

Au anulat procesul verbal prin care am fost sancţionat, doar că au făcut acest lucru pe baza unor argumente de procedură, nu şi de fond. Fondul problemei rămâne nerezolvat, iar prin asta se încearcă a mi se crea obstacole în ceea ce priveşte preluarea mandatului de primar general al Chişinăului oferit de cetăţeni şi în acelaşi timp obstrucţionarea mea în încercarea de a ajunge la CEDO pentru a obţine un verdict corect în acest caz”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, liderul Platformei DA a specificat că va lupta până la final pentru a pune capăt fărădelegilor din Moldova şi bineînţeles acestui dezmăţ prin care Plahotniuc a decis ca votul sutelor de mii de oameni trebuia călcat în picioare.

Politicianul a ţinut să vorbească şi despre faptul că recent, presa controlată de „criminalul de sorginte sovietică, cu mai multe identităţi şi mai multe cetăţenii, Vladimir Plahotniuc”, a răspândit în spaţiul public o nouă ştire falsă despre o inventată plecare a sa la Moscova.

Această manipulare în spaţiul public ar avea, în opinia lui Năstase, două dimensiuni: „frica enormă a acestui individ de demararea unor anchete internaţionale, fie în Statele Unite ale Americii, fie în statele membre ale Uniunii Europene, fie în Rusia; preocuparea lui permanentă de a mă denigra pe mine personal şi pe colegii din Platforma Demnitate şi Adevăr şi Blocul ACUM, de a ne pune pecete aşa cum au făcut-o atunci când au făcut acea campanie de manipulare, dezinformare, denigrare a noastră soldată cu intentarea unui dosar penal de trădare de patrie”.

Mai mult decât atât, copreşedintele Blocului ACUM a specificat că Plahotniuc, beneficiarul furtului miliardului, implicat împreună cu Veaceslav Platon în spălătoria de peste 30 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă, de frică a ales să manipuleze în spaţiul public şi să mintă.

Cât despre faptul că Năstase ar fi fost la Moscova, politicianul a specificat că totul ar fi „început de la portalul Ziarul Naţional, plătit din banii contribuabililor români, pentru a face sluj acestui criminal Plahotniuc, deoarece acel portal aparţine unui om al cărui frate a fost săltat de oamenii lui Plahotniuc, după care au făcut târg”.

În context, liderul Platformei DA a ţinut să facă apel la autorităţile din România să verifice cu atenţie cui dau bani în RM şi pentru ce. „În timp ce bandiţii lui Plahotniuc din media şi alte structuri mă plimbau pe la Moscova”, Năstase, de fapt s-ar fi aflat în Parlamentul RM la o şedinţă organizată de Blocul ACUM, după care s-a întâlnit cu cetăţenii din câteva raioane ale republicii şi apoi a plecat la Iaşi, Suceava, Bucureşti, apoi la Viena.

Politicianul a mai adăugat că după Viena a revenit la Bucureşti unde a fost apelat la telefon de „presa aservită lui Plahotniuc” care l-a întrebat ce a făcut la Moscova, cu ce intenţie a plecat şi cu cine a discutat?

„Să-i întrebăm pe cei doi prieteni, Plahotniuc şi Dodon de ce au ales să manipuleze în spaţiul public legat de o inventată vizită de a mea la Moscova, dar nu vorbesc nimic absolut despre vizita recentă a lui Dodon la Moscova, cu mandat de la Plahotniuc pentru a obţine clemenţă în interesul lui Plahotniuc şi dezlegare pentru o alianţă între Plahotniuc şi Dodon”, a subliniat Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe