Andrei Năstase: Încă de la debutul campaniei electorale, puterea ţine sub teroare întreaga ţară

Campania electorală a devenit una de teroare pentru cetăţenii R. Moldova, bugetarii fiind ameninţaţi cu pierderea locului de muncă, iar observatorii Blocului ACUM - terorizaţi, urmăriţi, filmaţi şi ameninţaţi cu represalii severe dacă nu vor renunţa la calitatea lor de observatori, a punctat Andrei Năstase.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Disperarea cu care regimul oligarhic condus de binomul Plahotniuc-Dodon nu doreşte să permită transferul democratic de putere către popor nu mai poate fi măsurată, a menţionat liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului ACUM, în contextul unui comunicat emis de reţeaua de socializare Facebook privind deconspirarea unei reţele de trolli care acţionau concertat şi aveau legături cu angajaţi din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

În opinia acestuia, încă de la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, folosind toate pârghiile instituţionale şi formule arhicunoscute ale războiului hibrid, întregul aparat represiv coordonat de la centrul puterii ilegitime care stăpâneşte în prezent Moldova ar fi folosit pentru a intimida şi compromite activitatea candidaţilor pro-europeni, ţinând astfel sub teroare întreaga ţară.

Făcând referire la cele mai recente evenimente petrecute în seara zilei de 13 februarie, în holul Casei de Cultură din oraşul Durleşti când a fost interzis accesul în sală cu doar 2 ore înainte de debutul evenimentului iniţiat de Blocul ACUM, Năstase se simte nevoit să atragă „atenţia tuturor observatorilor internaţionali, ambasadelor ţărilor europene de la Chişinău şi ambasadei SUA, reprezentaţilor OSCE, reprezentaţilor acreditaţi de Uniunea Europeană în Republica Moldova şi tuturor instituţiilor interne şi internaţionale implicate în monitorizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie că procesul electoral este compromis în integralitate de acţiunile concertate ale regimului Plahotniuc - Dodon, acţiuni prin care oamenii sunt monitorizaţi, terorizaţi, ameninţaţi”.

Totodată, politicianul a ţinut să constate că în scopul de a deturna întâlnirile membrilor Blocului ACUM cu alegătorii, regimul oligarhic foloseşte şi trimite persoane aflate sub influenţa alcoolului şi a substanţelor halucinogene, indivizi dubioşi, membri ai lumii interlope şi oameni vulnerabili, de o calitate îndoielnică, care sunt dispuşi, pentru câteva sute de lei, să interpreteze un rol care, în mod evident, nu li se potriveşte.

„Sunt activaţi fel de fel de agitatori de profesie, indivizi fără ocupaţie, toţi, fără excepţie, fiind instruiţi şi monitorizaţi discret de responsabilii acestui RĂZBOI DE GHERILĂ pe care dictatura îl duce împotriva propriului popor. Prezenţa unor astfel de personaje la întâlnirile ACUM este încurajată chiar de către candidaţii Partidului Democrat, deputaţi în funcţie, care, cu cinism, făţărnicie şi premeditare, apar ca din senin la acţiunile noastre electorale, deşi nu sunt invitaţi iar prezenţa lor nu este dorită de către oameni”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

În context, politicianul a menţionat că cetăţenii R. Moldova sunt pur şi simplu speriaţi, toţi bugetarii, fără excepţie, fiind ameninţaţi cu pierderea locului de muncă dacă nu vor face dovada faptului că pe 24 februarie vor vota Partidul Democrat. Observatorii din secţiile de votare desemnaţi de blocul ACUM sunt terorizaţi, urmăriţi, filmaţi şi ameninţaţi cu represalii severe dacă nu acceptă mita sau nu vor renunţa la calitatea lor de observatori, până la agresiunea fizică asupra acestora fiind doar un pas, susţine Năstase.

„Candidaţii ACUM sunt urmăriţi, intimidaţi, le sunt monitorizate convorbirile telefonice, se încearcă în mod repetat spargerea căsuţelor poştale digitale, primesc telefoane anonime de ameninţare, sunt supuşi celui mai sinistru şi periculos asalt pe care un regim criminal l-a dat vreodată unor candidaţi opozabili acestuia”, a conchis Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe