Andrei Năstase: Igor Dodon nu a arătat că vrea să iasă de sub controlul lui Plahotniuc

Ministerele solicitate de PSRM setează politica externă şi stăpânesc în continuare cetăţenii R. Moldova. Aşa-zisele consultări publice cu socialiştii sunt o farsă, afirmă liderul Platformei DA.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Copreşedintele blocului ACUM, Andrei Năstase constată că PSRM nu demonstrează prin nimic că într-adevar vrea să lupte cu sistemul oligarhic, de aceea nu poţi avea încredere în Igor Dodon şi socialişti. ”Cota mea personală de încredere în PSRM şi socialişti este zero.”

Mai mult, în opinia politicianului, ministerele pe care le vor socialiştii şi preşedintele sunt instituţiile care setează politica externă a ţării şi stăpânesc în continuare cetăţenii R. Moldova.

„De la o zi la alta avem tot mai multe indicii că aşa-zisele consultări publice cu socialiştii sunt o farsă, în care Dodon şi PSRM mimează interesul unei guvernări funcţionale, dar, în realitate conştient, premeditat face totul ca agenda antioligarhică iniţiată de blocul ACUM să nu se producă, bineînţeles, în interesul lui Plahotniuc şi al grupării sale oligarhice”, notează liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a ţinut să sublinieze că Dodon şi socialiştii, „abili în ale manipulării”, spun că astăzi o coaliţie cu PDM nu este pe agenda lor. „Doar astăzi. Preşedintele şi deputaţii săi refuză să excludă votarea comună cu PDM a speakerului şi a guvernului în viitor.”

Nici până la alegeri, nici după, Dodon nu a arătat vreun gest că ar fi gata să iasă de sub controlul lui Plahotniuc, a adăugat copreşedintele blocului ACUM precizând că în privinţa şefului statului şi al PSRM au existat şi există zeci de dovezi care confirmă că se află într-o relaţie de strânsă cooperare cu Plahotniuc şi PDM .

În concluzie, Andrei Năstase solicită lui Igor Dodon, „lider de facto” al Partidului Socialiştilor să facă un angajament ferm, fără echivoc. „Nu doar că astăzi nu există pe agenda PSRM opţiunea unei coaliţii cu PDM, dar că şi în viitor socialiştii nu vor vota împreună cu democraţii pentru următorul speaker şi guvern.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe