Andrei Năstase: Dreapta anti-oligarhică va continua lupta împotriva regimului hibrid Plahotniuc - Dodon

Dodon face parte din acelaşi sistem politic corupt, iar iniţiativele sale sterile şi geopolitice aprofundează polarizarea societăţii. Tandemul Plahotniuc-Dodon a pus bazele unui regim hibrid corupt îndreptat împotriva moldovenilor, susţine Năstase.
Andrei Năstase liderul PPPDA
Andrei Năstase liderul PPPDA (facebook.com/profil Andrei Nastase)

Andrei Năstase preşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA) afirmă că tandemul Plahotniuc-Dodon a pus bazele unui regim hibrid, un regim de geopolitică şi corupţie îndreptat împotriva intereselor cetăţeanului, iar comportamentul tot mai iresponsabil şi provocător al preşedintelui Dodon este un factor care dăunează aşteptărilor întregii societăţi de a distruge regimul oligarhic actual.

„În loc să consolideze societatea în jurul obiectivului comun de eliberare a statului din captivitate pe care l-am propus şi în dezideratele noastre, în prezent acest Igor Dodon promovează un discurs cu caracter geopolitic radical, antieuropean, iar românofobia a devenit, după cum vedeţi, linia politică principală a instituţiei prezidenţiale”, a menţionat Andrei Năstase întru-un interviu pentru Europa Liberă.

Chiar dacă există percepţia sau senzaţia de pasivitate din partea forţelor politice pro-europene asta este doar din cauza situaţiei în care se află presa de la Chişinău în ultima perioadă de timp, televiziunile dispărând una după alta.

Liderul formaţiunii PPPDA a ţinut să confirme că dreapta pro-europeană şi anti-oligarhică nu este pasivă deoarece cele două partide de opoziţie, Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), sunt în mod constant într-un proces de comunicare, de colaborare şi, cel mai important, de consolidare a propriilor structuri de partid. Astfel, vor continua să se opună dezmăţului chiar dacă se vede bine că Dodon şi Plahotniuc s-au înţeles ca pe spatele cetăţenilor să se menţină la putere încă mulţi ani încolo. Ambele formaţiuni politice vor întreprinde în continuare toate măsurile pentru a demonta regimul hibrid de corupţie şi geopolitică.

„Pe lângă faptul că facem ceea ce facem, adică ne consolidăm partidele, colaborăm, comunicăm, vom veni şi cu un program amplu care deja nu va mai fi îndreptat doar împotriva guvernării lui Plahotniuc, ci împotriva acestui regim hibrid Plahotniuc-Dodon care, uitaţi-vă, că a trecut dintr-o zonă a politicii mincinoase într-o zonă a economicului.”

Menţionăm că duminică a avut loc cel de-al doilea Congres al Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr unde au fost luate mai multe decizii legate de statutul şi programul partidului. A fost aprobată noua componenţă a Consiliului Naţional politic şi a Biroului politic şi alte decizii ce ţin de accederea sau de aplicarea formaţiunii politice la familia popular europeană.

Potrivit unui comunicat de presă, Congresul a reiterat că în Republica Moldova este necesară restabilirea imediată a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a libertăţii presei, precum şi încetarea dezbinării societăţii pe criterii etnice şi geopolitice. Preşedintele nou ales face parte din acelaşi sistem politic corupt, iar prin iniţiativele sale sterile şi geopolitice aprofundează polarizarea societăţii, contribuind premeditat la perpetuarea stării de captivitate a Republicii Moldova, de aceea delegaţii Congresului au concluzionat că PPPDA este cea mai importantă forţă politică anti-oligarhică de opoziţie din Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe