Andrei Năstase: Dodon - un accident nefericit al istoriei noastre recente, dinastia lui politică se va sfârşi în noiembrie

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Un om care are abordări diferite în contexte diferite, în funcţie de avantajele personale pe care le urmăreşte, nu merită să fie preşedinte şi tocmai astfel de oameni trebuie evitaţi, sunt periculoşi pentru că se pun pe sine înaintea interesului naţional. Declaraţia aparţine liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în contextul în care şeful statului, Igor Dodon, a afirmat recent că dacă ar candida din nou la prezidenţiale, este evident că va câştiga cel puţin în turul doi, dacă nu câştigă din primul tur.

„Marea problemă a acestui preşedinte, pe care personal îl consider un accident nefericit al istoriei noastre recente este că înţelege cu limpezime că dinastia lui politică se va sfârşi în noiembrie. Va rămâne în memoria poporului nostru ca preşedintele cu plasa de bani. Acesta a fost dintotdeauna Dodon, acesta este şi astăzi, un prefăcut, un oligarh, un mincinos şi un trădător de profesie”, a explicat Năstase.

Deşi cele mai multe voci critice de la Chişinău au menţionat în nenumărate rânduri că Dodon s-ar fi lansat în campanie electorală pentru alegerile din toamnă, referindu-se la vizitele sale tot mai dese în teritoriu, discuţiile cu cetăţenii, şi toate astea pe timp de pandemie şi neechipat, şeful statului îi acuză de lansare în campanie pe oponenţii săi politici, Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Solicitat de reporterul Epoch Times România, Năstase a confirmat că este candidatul Platformei DA pentru prezidenţialele din 1 noiembrie, punctând că va candida pentru ca împreună cu oamenii deşteptaţi din Republica Moldova să-l înlăture pe Dodon împreună cu tot ceea ce mai reprezintă acesta.

„Despre faptul că merge neechipat şi se vede cu sute de oameni în fiecare săptămână vă spun doar atât, dacă eram încă ministru de Interne, Dodon astăzi era sancţionat la modul cel mai aspru şi carantinat. Este un iresponsabil, nimic altceva”, a punctat liderul Platformei DA.

De asemenea, a adăugat politicianul, cu Dodon încă patru ani în fruntea ţării, pe moldoveni nu îi aşteaptă decât sărăcie, corupţie, mizerie, boală, emigrare, iar Moldova va rămâne în întuneric, va fi aproape ştearsă de acest individ de pe harta Europei. „Va fi un dezastru, va fi iadul pe pământ şi nu exagerez”.

Mai mult decât atât, Năstase le-a solicitat cetăţenilor să nu-l ia pe Dodon drept model în lupta cu pandemia creată de virusul Wuhan, referindu-se aici la renumita afirmaţie a şefului statului potrivit căruia coronavirus ar fi o gripă simplă, „trece prin tine şi poţi nici să nu o simţi”.

„Oameni buni, fiţi responsabili, nu-l luaţi drept model pe Dodon, ascultaţi ce spun medicii. Aveţi încredere în medici, nu în Dodon. Covid-19 este o ameninţare reală, vă îndemn să ne protejăm pe noi înşine şi pe cei apropiaţi nouă. Fiţi responsabili, nu trebuie să contribuim prin iresponsabilitate la propagarea acestei pandemii”, a conchis Andrei Năstase.