Andrei Năstase: Disperat că Moldova se ridică, Plahotniuc a activat planul de suprimare fizică a opoziţiei pro-europene

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din 24 februarie, disperat că a pierdut ireversibil controlul ţării pe care a umilit-o şi sărăcit-o mai mult decât şi-a putut imagina cineva vreodată, liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, conducătorul de facto al întregului aparat represiv, a activat „planul mişelesc şi mafiot” de anihilare a opoziţie pro-europene, a afirmat preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

În opinia acestuia, Blocul electoral ACUM ar fi opţiunea majoritară a celor care vor să trăiască liberi, într-o ţară liberă, demnă şi prosperă. În contextul unei întâlniri a membrilor Blocului ACUM cu cetăţenii din localitatea Băcioi, Năstase a menţionat că un contingent bine pregătit de interlopi, bine coordonat şi pregătit pentru intimidarea oamenilor, a încercat să transforme evenimentul într-un moment violent, reprobabil, extrem de periculos.

„Totul a culminat, cu maximă relevanţă pentru misiunea commando-ului lui Plahotniuc, cu momentul în care unul dintre membri echipei de bătăuşi ai lui Plahotniuc a decis să-l atace fizic pe Andrei Năstase. Aşa cum cele peste 7 camere de luat vederi au putut înregistra video acel moment, inclusiv aparatele celor patru observatori internaţionali prezenţi la întâlnire, între atacator şi Andrei Năstase s-a interpus un membru ACUM, iar deznodământul a fost, foarte probabil, doar amânat”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Persoanele prezente la eveniment au specificat că poliţiştii au mimat doar, o intervenţie fermă şi legală, iar „contingentul de indivizi plătiţi de Plahotniuc”, printre ei unii aflaţi sub influenţa unei substanţe halucinogene, nu a fost evacuat. Astfel, Năstase a specificat că Blocul Acum v-a depune sesizări legale către instituţiile care au obligaţia constituţională să păstreze ordinea publică şi să asigure condiţiile legale de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile din 24 februarie.

„Facem un apel ferm către observatorii internaţionali şi le solicităm public să fie prezenţi la toate întâlnirile blocului ACUM cu alegătorii, ceea ce ar facilita redactarea unor rapoarte complete şi veridice despre modul în care Partidul Democrat, cel care conduce astăzi Moldova cu sinistra complicitate a Partidului Socialiştilor, condus de facto de Dodon şi a partidului condamnatului penal în primă instanţă, Şor, obstrucţionează democraţia şi mesagerii acesteia.

Facem un apel către Parlamentul European, către Comisia Europeană şi către toate cancelariile din Europa, dar mai ales către Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, reprezentată de România, să intervină cu fermitate şi să formuleze puncte de vedere în sprijinul democraţiei, statului de drept şi a dreptului de a alege şi a fi ales”, a punctat politicianul.

Nimic nu este întâmplător, consideră Năstase, adăugând că eliminarea fizică a opoziţiei pro-europene este singura cale prin care Plahotniuc poate păstra controlul asupra sistemului oligarhic creat şi „închinat” forţelor distructive din afara ţării, celor care nu doresc un parcurs european democratic şi transparent pentru Republica Moldova.