Andreea Paul: PSD a închis robinetul colectării TVA la buget. Suntem codaşii Europei

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

PSD a dovedit prin fapte că nu are nici voinţă, nici putinţă în colectarea TVA, dar are multă toleranţă la evaziunea mare şi la interesele mascate, scrie prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, pe blogul personal.

"Colectarea TVA la bugetul ţării a scăzut an de an sub guvernul PSD: de la 8,6% din PIB în anul 2011, la 7,8% din PIB în anul 2014. Suntem codaşii Europei. Acest Guvern este incapabil să lupte cu marea evaziune fiscală şi chinuie, uneori abuziv, micii contribuabili. Acest guvern este incapabil să pună în aplicare noul Cod Fiscal liberal. Măsurile de relaxare fiscală trebuie însoţite de o mai bună conformare voluntară şi de eficienţă instituţională în combaterea fraudelor.

Colectarea TVA, principala sursă de venit la bugetul ţării, ţine de voinţa executivului, de fapte, de gradul de tolerare a evaziunii fiscale şi a intereselor mascate. PSD a dovedit prin fapte că nu are nici voinţă, nici putinţă, dar are foarte multă toleranţă la evaziunea mare", a precizat Andreea Paul.

Pentru a-şi argumenta afirmaţia, prim-vicepreşedintele PNL a arătat că TVA încasat la buget raportat la PIB creşte între anii 2010-2011 şi scade ulterior. Concret, în anul: 2009: 6,5%, 2010: 7,5%, 2011: 8,6%, 2012: 8,4%, 2013: 8,3%, 2014: 7,8% TVA colectat din PIB.

Pentru a citi articolul integral intraţi pe blogul Andreei Paul aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie