Andreea Paul: ACL a depus plângere penală pe numele liderului PSD Mircea Govor (Video)

Andreea Paul, conferinţă de presă la ACL
Andreea Paul, conferinţă de presă la ACL (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina originală Epoch Times România.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ACL a depus o plângere penală pe numele preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, ca urmare a înregistrării apărute în presă, în care acesta îi ameninţa pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate şi pe preoţii din judeţ că vor fi demişi şi că li se vor tăia fondurile, dacă nu se implică în campania electorală pentru Victor Ponta.

"Astăzi ACL a depus plângere penală împotriva lui Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, şi (îi) cere candidatului Victor Ponta demiterea sa, altfel Ponta girează acţiunile mafiote şi rămâne capul mafiei PSD locale. În forma aceasta, Ponta şi echipa sa ne-au dat semnalul clar că pierd alegerile, tună, fulgeră şi strigă a pagubă. Abuzul grav de serviciu, şantajul, instigarea, lista foarte lungă de infracţiuni electorale săvârşite de preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este un caz exemplar despre ceea ce face PSD la nivel local, nu de ieri, de azi - de ani de zile", a declarat Andreea Paul.

"În orice ţară europeană, o asemenea înregistrare, cum o avem pe cea a lui Mircea Govor ar fi echivalat cu întreruperea irevocabilă a carierei politice", a adăugat prim-vicepreşedinta PDL.

Potrivit Agerpres, ACL Satu Mare a cerut protecţie pentru cei ameninţaţi în mod "brutal" şi "grosolan" de Mircea Govor. În acelaşi timp, a fost solicitată şi o poziţie oficială din partea Patriarhiei Române, ca urmare a dovezilor potrivit cărora preoţii se implică în campania electorală a prezidenţiabilului PSD, Victor Ponta.

În cadrul unei şedinţe care a avut loc pe 4 noiembrie, Mircea Govor s-a dezlănţuit în faţa colegilor de partid şi i-a ameninţat pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate şi pe preoţii din judeţ că vor fi demişi şi că li se vor tăia fondurile alocate dacă Victor Ponta nu va câştiga alegerile în turul II.

"Deci, nu se mai poate. Dacă vreţi să lucrăm bine împreună, bine, dacă nu, cu asta, basta. (...) Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani (sic!). Când se repartizează bugetul – zero şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. (...) Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic, dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă", a avertizat Govor, potrivit site-ului gândul.info.

Nici reprezentanţii bisericii nu au scăpat de ameninţările lui Govor, care susţine că a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie cu "preasfinţitul", care e " un om extraordinar" şi care "a fost total" de partea PSD: "Deci, preasfinţitul o fost de partea noastră total. (...) Şi încă ceva, la toţi popii, dacă pierdem, toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am şi spus. Toţi au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă la mama dracului, nu mă interesează", a declarat preşedintele PSD Satu Mare.

Liderul PSD a solicitat, de asemenea, mobilizarea maximă a activului de partid în faţa secţiilor de votare, unde au sarcina să-i sfătuiască pe oameni să voteze cu Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne