Andrea Paul (PNL): Avocatul Poporului trebuie să-şi dea obligatoriu demisia

Andreea Paul, conferinţă de presă la ACL
Andreea Paul, conferinţă de presă la ACL (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul a afirmat, miercuri, că Avocatul Poporului ar trebui să-şi dea demisia din funcţie pentru faptul că a fost de acord cu adoptarea OUG 55/2014, după ce judecătorii Curţii Constituţionale au decis că aşa numita ordonanţă a migraţiei aleşilor locali este neconstituţională, relatează Mediafax.

”Decizia Curţii Constituţionale este o aşteptare mai veche a PNL. Din păcate, Avocatul Poporului, singurul abilitat să sesizeze Curtea Constituţională încă din faza adoptării de către Guvern a acestei ordonanţe, a strălucit prin nepăsare şi dezinteres faţă de sesizarea PNL privind Ordonanţa 55. Avocatul Poporului nu a mişcat un deget şi a tolerat această abatere gravă a Guvernului, care a încercat să legalizeze traseismul politic în plină campanie electorală”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul.

Andreea Paul a subliniat că această decizie a Curţii Constituţionale îl obligă pe Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, să-şi dea ”obligatoriu” demisia din funcţie.

”Este obligatorie demisia Avocatului Poporului după această decizie a Curţii Constituţionale”, a subliniat Paul.

Curtea Constituţională a hotărât, miercuri, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, urmând ca decizia generală să fie publicată în Monitorul Oficial.

Deputaţi ai PNL au sesizat săptămâna trecută Curtea Constituţională, explicând în plângerea depusă că OUG 55/2014 este neconstituţională pentru că a reglementat în cazul instituţiilor fundamentale ale statului, în acest caz administraţia publică locală şi partidele politice, ceea ce este interzis de Constituţie.

De asemenea, OUG-ul a permis, cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale, migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Proiectul de lege a fost trecut prin Senat în forma propusă de Guvernul condus de premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, fără ca Avocatul Poporului să sesizeze această abatere gravă a Guvernului în plină campanie electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne