Ancheta în cazul Ionuţ Anghel a ajuns la final. Află cine a fost acuzat de ucidere din culpă

Câini comunitari
Câini comunitari (Epoch Times România)

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat vineri că Parchetul Curţii Supreme a finalizat ancheta morţii lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani ucis cu bestialitate de maidanezi, dosarul urmând să fie înaintat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. Procurorii consideră că vinovaţi de moartea băieţelului se fac Administraţia domeniului public sector 2, firma care deţine terenul, Sc. Tei Rezidenţial SRL şi administratorul Constantin Ciorăscu. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Ionuţ Anghel a murit la 2 septembrie, după ce ar fi fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele său, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de picior, dar a reuşit să scape şi să-şi anunţe bunica.

La 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală declara că decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul băieţelului fiind identificate sute de plăgi. Conform ultimelor dezvăluiri din mass-media, probele prelevate de pe corpul lui Ionuţ relevă faptul că nu există nicio urmă de ADN a celor şase câini maidanezi despre care se crede că ar fi fost autorii teribilei crime.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei, de terenul viran aflat în imediata vecinătate, astfel că acest lucru a permis trecerea lui Ionuţ şi a fratelui acestuia "într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de şapte câini, al căror atac a condus la decesul minorului A.I.C".

În ceea ce priveşte firma Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi administratorul acesteia, Constantin Ciorăscu, aceştia "nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului A.I.C".

La 3 septembrie 2013, Parchetul Tribunalului Bucureşti a iniţiat investigaţiile în dosarul privind moartea lui Ionuţ, însă după o zi ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme. La 27 septembrie, Parchetul Curţii Supreme informa că reprezentanţii legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidenţial SRL, precum şi proprietarul terenului unde a fost omorât Ionuţ, Constantin Ciorăscu, au fost citaţi pentru a li de aduce la cunoştinţă învinuirile şi pentru a fi audiaţi.

În dosar au mai fost audiaţi părinţii şi bunica lui Ionuţ, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei "Cuţu, cuţu", Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a găsit pe fratele lui Ionuţ Anghel plângând şi l-a dus înapoi la bunica sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne