Anchetă finalizată: Actorul Robin Williams s-a sinucis prin spânzurare

Robin Williams.
Robin Williams. (captură)

Celebrul actor american Robin Williams s-a sinucis prin spânzurare pe 11 august, iar în organismul său nu au existat urme de alcool sau droguri, a transmis vineri poliţia, după finalizarea anchetei privind moartea acestuia, potrivit Mediafax.

La sfârşitul unei anchete care a durat durat aproximativ trei luni, s-a depistat cauza decesului şi anume "sinuciderea prin asfixiere", potrivit comunicatului publicat pe site-ul poliţiei din Marin County, în apropierea San Francisco.

Rezultatul cercetărilor arată că actorul era treaz în momentul când s-a sinucis şi nu consumase droguri sau medicamente în cantităţi mari.

"Testele toxicologice au dezvăluit că în organismul actorului nu existau urme de alcool sau droguri (...). Medicamente care necesită prescripţie medicală au fost detectate, dar într-o concentraţie terapeutică", este consemnat în raportul prezentat de poliţie.

Actorul Robin Williams s-a spânzurat cu o curea pe 11 august, la domiciliul său din localitatea Tiburon, în apropiere de San Francisco, la puţin timp după ce împlinise 63 de ani.

Îndrăgitul actor a cunoscut succesul pe micul şi marele ecran şi avea milioane de admiratori, însă, fără ca cei cărora le aducea bucurie să ştie, a trecut şi prin perioade de depresie şi s-a luptat cu alcoolul şi drogurile.

La începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din Minnesota (SUA), participând la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Robin Williams este cunoscut mai ales pentru rolurile de succes din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi".

Acesta a captat interesul publicului cu rolul interpretat în serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar".

A câştigat patru premii Grammy şi două premii Emmy pentru show-rile de televiziune "Carol, Carl, Whoopi and Robin" şi "ABC Presents a Royal Gala".

Recent, actorul a jucat în "The Crazy Ones", dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

Celebrul actor a avut o viaţă personală "ca în filme", confruntându-se cu numeroase probleme pe perioada celor trei căsătorii ale sale. În tinereţe, a fost căsătorit cu Valerie Velardi, care l-a impulsionat să se axeze pe comedie, ceea ce l-a condus spre primul său mare spectacol de succes cu rolul Mork. Din acest mariaj, actorul a avut un fiu, pe Zachary. După despărţirea de prima soţie, acesta s-a căsătorit cu filipineza Marsha Garces, fosta dădacă a fiului său Zachary, cu care a avut o fiică, Zelda, şi încă un fiu, Cody.

Eşecul mariajului cu Marsha Garces l-a costat o mulţime de bani. Robin Williams a plătit, în cinci ani, 32 de milioane de dolari numai ca pensii alimentare, divorţul de Marsha marcând începutul decăderii actorului.

Robin Williams s-a căsătorit cu a treia soţie, Susan Schneider, care este designer, pe 23 octombrie 2011.