Anchetă extinsă în Dosarul Revoluţiei. Cetăţean, către Iliescu: "Criminalule! A venit vremea să plăteşti!"

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat la Parchetul General, unde a fost înştiinţat oficial că s-a extins ancheta în dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Fostul şef de stat Ion Iliescu a fost chemat marţi, la Parchetul General, pentru a lua la cunoştinţă că procurorii militari au extins ancheta în cazul său, în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Atât la intrarea cât la ieşirea din sediul instituţiei, fostul preşedinte a refuzat să răspundă întrebările insistente ale presei pe tema dosarului său.

"Criminalule! A venit vremea să plăteşti!", i-a strigat un bărbat fostului preşedinte, potrivit Hotnews.ro.

Aceeaşi persoană i-a urat lui Ion Iliescu să stea la închisoare "măcar o zi".

Avocatul fostului preşedinte a susţinut că Iliescu se consideră nevinovat: "La momentul acela se gândea cineva că o să răspundă peste 30 de ani pentru o chestiune care la vremea respectivă i s-a părut absolut onestă şi corectă?".

Reamintim că, pe 13 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu.

"Ca iniţiator şi coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, în calitate de preşedinte al CFSN (care şi-a subordonat Consiliul Militar Superior), Iliescu Ion a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist. Prin exercitarea autorităţii depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a acţionat în acest sens. Psihoza teroristă ce a atins cote paroxistice în rândurile militarilor şi civililor înarmaţi, coroborată cu multe ordine militare ce au prezentat caracter diversionist (deplasări de trupe ale unor unităţi militare, ordonate în general pe timpul nopţii), au avut drept rezultat numeroase situaţii de foc fratricid şi de deschidere a focului asupra unor persoane ce nu desfăşurau activităţi potrivnice mişcării revoluţionare", a arătat Parchetul General.

Pentru a citi mai multe despre dosarul Revoluţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne