Anatol Şalaru: Unicul duşman al Armatei Naţionale a Republicii Moldova este Federaţia Rusă

Armata Naţională a R. Moldova
Armata Naţională a R. Moldova (facebook.com)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, reaminteşte că la 3 septembrie se împlinesc 28 de ani de la fondarea celei „de a doua armate româneşti în teritoriul vechii Basarabii”. În opinia acestuia, Armata Naţională s-a născut în urma sângelui vărsat pe malurile Nistrului într-o luptă inegală cu rămăşiţele militare ale imperiului sovietic, dar şi din dorinţa de libertate a românilor basarabeni.

„Vor unii sau nu, crearea Armatei Naţionale a stat sub semnul Mişcării de eliberare naţională şi încă de la fondare şi-a cunoscut duşmanul cu care, la nici un an de la formare, a trebuit să se confrunte: Federaţia Rusă”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, astăzi, cei cu care ofiţerii şi soldaţii noştri s-au confruntat în războiul moldo-rus şi-au pus slugile în fruntea statului şi umilesc Armata Naţională. Dar asta doar până într-o zi..”, a conchis Anatol Şalaru ţinând să dorească „la mulţi ani ofiţerilor, subofiţerilor şi ostaşilor ei! La mulţi ani Armatei Naţionale!”

Cu ocazia aniversării a XXVIII-a de la crearea Armatei Naţionale, la Chişinău a fost organizată o ceremonie festivă la care au participat Igor Dodon, ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasneţov, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan şi alţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, acreditate în R. Moldova, oficiali din partea Guvernului şi ai Parlamentului.