Anatol Şalaru: Priorităţile lui Dodon şi PSRM pentru 2020 sunt reîntoarcerea ţării în lumea rusă şi perpetuarea la putere

Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale
Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (Captură Foto / privesc.eu)

În contextul şedinţei de marţi a consiliului politic al PSRM care „sub atenta privire a lui Igor Dodon şi-a stabilit priorităţile”, preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Anatol Şalaru constată că ”viziunea” prezentată de socialişti pentru 2020 reprezintă priorităţile Federaţiei Ruse nu cele ale statului Republica Moldova şi cu atât mai puţin ale cetăţenilor săi.

În opinia acestuia, pentru anul 2020, PSRM în stil sovietic se angajează să apere statalitatea Republicii Moldova, iar singurele priorităţi ale lui Dodon şi ale socialiştilor sunt reîntoarcerea ţării în lumea rusă reprezentată azi de Uniunea Euroasiatică şi perpetuarea la putere.

„Pentru Igor Dodon şi PSRM prezenţa armatei ruse nu ameninţă statalitatea Republicii Moldova iar retragerea trupelor, definite de Curtea Constituţională ca fiind trupe de ocupaţie, nu figurează printre priorităţile acestei formaţiuni auto-declarat stataliste. În schimb, PSRM-ul se angajează plenar să nu permită participarea ostaşilor moldoveni la exerciţiile 'desfăşurate sub egida blocurilor militar-politice', adică a NATO”, scrie fostul ministru al Apărării, pe pagina sa de Facebook.

Şalaru menţionează că socialiştii se jură că vor apăra independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova dar nu au nicio prioritate legată de scoaterea raioanelor din estul republicii de sub ocupaţia rusă şi nu sunt preocupaţi de reintegrarea ţării.

„În timp ce din Republica Moldova se emigrează masiv iar localităţi şi zeci de mii de familii se pustiesc, PSRM şi Igor Dodon vor garantarea neutralităţii încălcată tocmai de partenerii actualei guvernări: Federaţia Rusă.

Pentru preşedinte nu miile de copii care cresc fără părinţi sunt importanţi, nu bătrânii care mor fără să-şi vadă copii plecaţi prin lumea mare pentru o bucată de pâine contează ci virtuala neutralitate care-i foloseşte Republicii Moldova precum bâta în mâna mortului”, a adăugat politicianul.

Mai mult, PSRM este profund preocupat de soarta funcţionării limbilor, în special de cea rusă, cu toate că profesorii migrează pe capete iar şcolile se închid din lipsa elevilor. Eliminarea legii anti-propagandă şi oferirea spaţiului mediatic Federaţiei Ruse este şi ea o prioritate pentru PSRM.

În concluzie, Anatol Şalaru atenţionează că din preocupările PSRM şi ale preşedintelui pentru anul 2020 lipseşte reforma în justiţie. „Se pare că pentru Dodon şi batalionul socialist din Parlament problema justiţiei s-a rezolvat o dată cu preluarea instituţiilor statului. Justiţie corectă, stat de drept, drepturi civile pur şi simplu nu există în preocupările PSRM.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe