Anatol Şalaru: Peste R. Moldova a căzut cortina arbitrariului şi a autoritarismului de tip Lukaşenko

Protestele au rămas ultima armă ale cetăţenilor deoarece, după cum s-a văzut în ultimele zile, votul nu mai are valoare, a afirmat liderul PUN în contextul refuzului Curţii de Apel de a valida alegerile din Chişinău.
Protest în faţa primăriei Chişinău după invalidarea alegerilor de către instanţele de judecată
Protest în faţa primăriei Chişinău după invalidarea alegerilor de către instanţele de judecată (facebook.com/maia sandu)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Anatol Şalaru susţine că decizia de joi a Curţii de Apel Chişinău ar pune punct fragilei democraţii ce mai exista în Republica Moldova. Începând cu această zi peste Republica Moldova a căzut cortina arbitrariului, a autoritarismului de tip Lukaşenko, ”confirmând ceea ce spunea Stalin: nu contează cine votează, contează cine numără voturile”.

Liderul PUN menţionează că din acest moment, R. Moldova s-a aşezat pentru mult timp în afara civilizaţiei europene. ”Astăzi nu a fost validat Andrei Năstase, astăzi a fost ucisă democraţia tocmai cu arma cu care trebuia protejată: justiţia. Efectele acestei decizii devastatoare se vor resimţi mult timp de aici înainte. Mai ales pe plan extern.”

Anatol Şalaru a ţinut să sublinieze că protestele şi nesupunerea civică au rămas ultimele arme ale cetăţenilor deoarece, după cum am văzut în ultimele zile, votul nu mai are valoare. ”Partidul Unităţii Naţionale va participa la mitingul care se va organiza duminică 24 iunie în PMAN şi fac apel la toţi unioniştii, inclusiv din raioane, să participe masiv la această manifestare.”