Anatol Şalaru: Orice participare la referendum este un vot dat lui Dodon

Anatol Şalaru susţine că nu va merge să voteze pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă. De altă părere este Sergiu Tofilat care consideră că primăria Chişinău trebuie scoasă de sub influenţa lui Plahotniuc.
Panouri electorale în Chişinău cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă
Panouri electorale în Chişinău cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă (facebook.com)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru anunţă că la 19 noiembrie, într-un referendum ilegitim, socialiştii lui Dodon vor încerca preluarea Chişinăului de aceea solicită tuturor locuitorilor municipiului Chişinău ca duminică să boicoteze scrutinul şi să nu iasă la vot.

”Haideţi să-i arătăm lui Igor Dodon că victoria sa a fost doar un accident, iar oraşul Chişinău este o oază de românism şi europenitate. Orice participare la referendum este un vot dat lui Dodon, este un vot care ne îndepărtează de România şi Europa”, scrie Anatol Şalaru precizând că duminică nu va participa la referendum.

Pe de altă parte activistul civic şi expertul în energetică, Sergiu Tofilat crede că Dorin Chirtoacă trebuie revocat pentru a avea alegeri în primăvară.”Nu putem admite ca Primăria Chişinău să fie controlată de Plahotniuc. El ”a convertit” majoritatea primarilor şi preşedinţilor de raioane, iar Primăria Chişinău este practic ultima instituţie importantă care îi lipsea pentru control total. Miza este foarte mare – peste un an vom avea alegeri parlamentare. Primarul trebuie revocat şi pentru faptul că a administrat extrem de prost Capitala, a transformat primăria într-o instituţie profund coruptă, căreia nu-i pasă de necesităţile orăşenilor.”