Anatol Şalaru: Moldova are nevoie de o revoluţie morală şi a bunului simţ

Moldova trebuie să-şi protejeze fiinţa naţională. Chiar şi Ghimpu a transformat PL într-un partid de tip bolşevic. “Execuţia” ministrului Apărării este un cadou din partea liberalilor pentru Dodon, susţine Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru. (facebook.com/ministerul apărării al rm)

Anatol Şalaru menţionează într-o postare pe contul său de socializare că pleacă din funcţia deţinută cu conştiinţa împăcată deoarece nu a fost demis pentru încălcări sau nerealizări în activitatea de ministru, ci doar pentru că a cerut schimbarea preşedintelui Partidului Liberal (PL). Concomitent anunţă că la solicitarea expresă a lui Mihai Ghimpu, la 27 decembrie Igor Dodon a semnat decretul său de demitere din funcţia de ministru al Apărării.

„Nu mi-am imaginat niciodată că sub conducerea lui Mihai Ghimpu Partidul Liberal se va transforma într-un partid de tip bolşevic unde, cei care contestă supremaţia liderului sunt executaţi.”

Şalaru susţine că prin demiterea sa, Mihai Ghimpu i-a făcut cadou lui Dodon Ministerul Apărării, iar pe arena politicii moldoveneşti după cuplul Roşca-Voronin a apărut un nou cuplu politic, Ghimpu-Dodon.

Din păcate, pentru Republica Moldova începe o perioadă neagră, în care, din nou, va trebui să ne apărăm identitatea românească, să ne apărăm fiinţa naţională. Republica Moldova are nevoie de o revoluţie morală, o revoluţie a bunului simţ.

Fostul ministru al Apărării susţine că Igor Dodon a spus adevăratele motive ale demiterii sale: "Câteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcţie a ministrului de faimă proastă Şalaru. Îi mulţumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers... Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO ştiind foarte bine că suntem o ţară neutră conform Constituţiei Republicii Moldova, a favorizat şi a stat în avangarda apariţiei tehnicii militare americane în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decât o provocare. A pledat şi pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România.”

Menţionăm că deputatul român din partea partidului USR, Dobrovie Matei Adrian a comentat recent pe pagina sa de facebook că liberalii din PL şi preşedintele Dodon au adus în atenţia opiniei publice disputele rusofoni/rusofili/moldovenişti versus români pentru a nu dezbate problemele reale cu care se confruntă cetaţenii R. Moldova - corupţia endemică (inclusiv din PL şi PSRM-partidul care l-a sustinut pe Igor Dodon). “Temele false sunt la loc de cinste în Republica Moldova. Sabia lui Ştefan, steagul UE scos şi repus, site-ul preşedinţiei în limba moldovenească, cetaţenia lui Basescu ş.a.m.d... Bufonul Dodon provoacă, iar alţi deştepţi intră în jocul lui.”